Има ли още COVID-19 в България питат ресторантьорите в своя

...
Има ли още COVID-19 в България питат ресторантьорите в своя
Коментари Харесай

Сервитьорите да са без маски искат от бранша

Има ли още COVID-19 в България питат ресторантьорите в своя позиция . Председателите на две браншови организации упорстват да бъдат преразгледани ограниченията с носенето на маски навън от чиновниците им и за сядане на най-много четирима души на една маса.

Това се споделя в позиция, подписана от Емил Коларов , ръководител на Сдружението на заведенията в България и Ричард Алибегов , ръководител на Българска асоциация на заведенията.

" Може и да не сме разбрали, само че май коронавирусът си е отишъл. Или най-малко в България, сякаш го няма . Множество хора непрекъснато се събират на групи без да съблюдават каквато и да било отдалеченост или да употребяват маски ", стимулират настояването си за преразглеждане на рестриктивните мерки против разпространяването на ковид.

Неглижирането на ограниченията става все по-масова процедура . В същото време нашите чиновници са задължени да носят маски, за което постоянно сме проверявани от способените институции. Дори на открити пространства и при близо 40-градусови жеги, недоволстват от сектора.

Затова молим, в случай че в действителност в България към този момент няма вирус и ограниченията са отпаднали, да ни уведомите публично, пишат иронично ресторантьорите.

" Вече изцяло безпредметно е и условието на една маса да стоят най-много четирима души, защото струпване на доста повече хора на дребни пространства е много честа процедура отвън заведенията. Това условие води само до загуби за сектора и понижени обороти, заради което бихме желали то също да бъде преразгледано ", пишат от сектора и упорстват да отпадне условието техните чиновници да носят маски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР