Има ли опасност за сигурността в цяла Европа и каква

...
Има ли опасност за сигурността в цяла Европа и каква
Коментари Харесай

Постоянният ни представител в НАТО: Това, което се случва в Украйна, е брутално

Има ли заплаха за сигурността в цяла Европа и каква е опцията НАТО да влезе в директен спор с Русия - това разяснява от щаб квартирата на Алианса българският непрекъснат представител там Владимир Заков пред Българска национална телевизия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1215
На въпроса за възможна среща сред делегации на Русия и Украйна, Заков разяснява: " Трябва да изчакаме самата среща, с цел да забележим какво тъкмо ще се случи, дано да бъдем реалисти, само че на мен ми се желае да бъдем и оптимисти. Бих определил с една дума това, което се случва в Украйна - брутално ".

" Това, което Русия прави, води до голямо количество цивилни жертви, водят се улични боеве, добави Заков. Това, което Путин няма да може да завоюва в никакъв случай, е сърцата и мозъците на украинците ", безапелационен е той.

НАТО няма по какъв начин да се намеси в спора, дано не се поддаваме на агитация. НАТО има Вашингтонски контракт и не може да се намеси в спор сред Русия и Украйна, добави Заков.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1215  Столтенберг: Не желаеме война! Столтенберг: Не желаеме война!  Поптодорова: Действията на Путин приказват за тотална ирационалност Поптодорова: Действията на Путин приказват за тотална ирационалност  Свилен Спасов: Путин няма да натисне аленото копче Свилен Спасов: Путин няма да натисне аленото копче
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР