Има ли опасност относно доставките на горива в България? Съдейки

...
Има ли опасност относно доставките на горива в България? Съдейки
Коментари Харесай

Ще има ли проблем с доставките на горива в България от есента?

Има ли заплаха по отношение на доставките на горива в България? Съдейки по думите на Светослав Бенчев от Българска петролна и газова асоциация пред bTV такава съществува.
Причината - новото законово условие за непосредствено видеонаблюдение в данъчните хранилища, което да отива при Агенция " Митници ". То би трябвало да стане факт до 13 септември, другояче се стопира работа поради нарушавания. А съгласно Бенчев трябват още 3 месеца, с цел да може да се конфигурират камерите.
" Горивата са най-скъпи там, където доставката е най-скъпа - у нас този район е Северозападна България. От 2 години в страната не следим лятно покачване. Лятното покачване го има в случай че има по-високо ползване у нас, в Европа, а и даже в Съединени американски щати ", посочи Бенчев.
Съгласно статистиката на профилирания уебсайт fuelo.net, междинната цена на бензин А95 е 1,74 лева за литър (диапазон от 1,50 лева до 2,00 лева.), а на дизела - 1,78 лева на литър (диапазон 1,52 лева до 2,09 лева.), като и при двете първични материали има наклонност на повишаване от края на юни насам.
Още: " Теменужка Петкова: Не можем да подсигуряваме по-ниски цени на бензина с държавна компания "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР