Има ли обща воля за обща законодателна програма – оказва

...
Има ли обща воля за обща законодателна програма – оказва
Коментари Харесай

Дончев: Отказът от реализация на първия мандат е тежко решение

„ Има ли обща воля за обща законодателна стратегия – става известно, че има. Надявам се от на следващия ден да стартират диалози по управническа стратегия. Това би трябвало да е сериозен документ и всички параметри вътре да бъдат изчислени. Ако имаме тези двете, значи, че имаме болшинство. Оттам нататък какво държавно управление, с какъв личен състав, с кой мандат е техника “, сподели Томислав Дончев от ГЕРБ.

Те ще внесат и първите законопроекти в Народното събрание, стана ясно на брифинг на ГЕРБ

По думите му за част от законите освен има политическо решение да бъдат подкрепени, само че те ще бъдат импортирани от народни представители от двете групи.

„ Отказът от реализация на първия мандат - това, което се желае от нас, е тежко решение. Ако има сигурни гаранции, че в този парламент има болшинство, всичко е допустимо. Дори е допустимо същият кабинет да е препоръчан с първия мандат, за какво да се губи време. Не е време за политически нарцисизъм и прищявки “, сподели още Дончев. 

Предлагането на състав на кабинет от втората мощ преди първия мандат не е обичаен метод, отговори Асен Василев от Политическа партия

Според Дончев е нужно „ джентълменско съглашение “, че никой няма да спекулира с тежката обстановка.

От ПП-ДБ обаче остават на позицията си, че няма да поддържат първия мандат

По думите на Дончев държавно управление с „ Левицата “ и Движение за права и свободи би било „ съдружно ръководство, което ще бъде мъчно разбрано от нашите членове и от обществото “.

Вижте целия диалог във видеото. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР