Има ли обещание от страна на правителството за падане на

...
Има ли обещание от страна на правителството за падане на
Коментари Харесай

Костадинов: Петков е обещал падане на ветото срещу Скопие до юни?

Има ли заричане от страна на държавното управление за рухване на ветото за присъединение на районен съд Македония към Европейски Съюз още в първата половина на тази година. Този въпрос повдигна Костадин Костадинов, базирайки се на хипотетичен протокол от среща на вътрешния министър Теодора Генчовска с еврокомисаря Оливер Вархей.

„ Вчера още веднъж стана настояща тематиката с предателите и измените. В тази връзка желая да слага въпроса по какъв начин да квалифицираме уговорката на Кирил Петков пред еврокомисаря Вархей, че до края на юни 2022 година ще вдигне ветото над Македония за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз? Протоколът от срещата на Генчовска с Вархей е сбит, остава единствено да разберем за какво тези задължения не са оповестени обществено? “, написа водачът на „ Възраждане “.

В хипотетичния протокол, който другояче не е публично наличен, участва следното изречение: „ Комисар Вархей показа, че при извършената в Брюксел среща на 17.02.2022 министър-председателят Кирил Петков е изразил пред него подготвеност за повдигане на ветото по преговорния развой в границите на Френското председателство на съвета “.

Френско председателство на Съвета на Европейски Съюз е от 1 януари до 30 юни 2022 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР