Има ли незаконно строителство на огромна сграда в държавното ловното

...
Има ли незаконно строителство на огромна сграда в държавното ловното
Коментари Харесай

Проверка край язовир "Искър": Има ли строителство в район със специален режим на достъп?

Има ли нелегално строителство на голяма постройка в държавното ловното стопанство до язовир Искър?

Кой строи във вододайната зона на София, в цялостния с доста диви животни комплекс?

Ловното стопанство " Искър " е едно от двете най-елитни ловни стопанства у нас. Територия, лимитирана за инцидентни хора. Кадри с дрон, оповестени в обществените мрежи по-рано през седмицата, доведоха до инспекция на общинските и държавни институции дали вътре се прави нелегално строителство.

Сигналът за строителството подава столичният общински консултант Владислав Панев. Той снима с дрон градежа на другояче недостъпната територия.

" Получихме сигнал от жители от Самоков, че се строи голям комплекс на територията на държавното ловно стопанство от доближения до Ахмед Доган Румен Гайтански – Вълка. Веднага реагирахме, пуснахме дрон, защото с просто око всичко е заградено. Няма по какъв начин да се види нищо. Пуснахме дрон и то се оказа на 100-150 метра от язовир Искър. Наистина се строи комплекс, за който се оказа, че няма безусловно никакви строителни бумаги ", изясни Владислав Панев.

Строителният надзор направи инспекция на място, само че още преди да има формален резултат, шефът на Югозападното горско дружество Дамян Дамянов уволни шефа на ловното стопанство Искър.
Има ли противозаконен градеж в ловното стопанство на бент. " Искър "? Директорът на Югозападното горско дружество съобщи, че не са показани документи
Попитахме строителния надзор на столичната община какво се строи и кой го е разрешил.

" Проверка на Направление " Архитектура и градоустройство " не откри съществуването на утвърдени строителни бумаги за обект на територия на държавно ловно стопанство " Искър ". Столичната община ще извърши инспекция на място и ще сформира констативни актове за предприемане на дейности против противозаконните строителни действия в обсега на държавното ловно стопанство ", дадоха отговор от Строителния надзор.

Потърсихме и компанията, която съгласно Владислав Панев има отношение към строителството. Засега нямаме отговор от тях.

След като ревизия на място към този момент беше направена от инспектори от ДНСК, се чака в идващите дни и строителния надзор на Столичната община да пристигна на място и да направи инспекция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР