Има ли нещо по-неприятно от часовете, прекарани в задръстване, или

...
Има ли нещо по-неприятно от часовете, прекарани в задръстване, или
Коментари Харесай

Време е да си купим скутер

Има ли нещо по-неприятно от часовете, прекарани в запушване, или от това да обикаляш 40 минути, с цел да си намериш място към центъра?

Някак без да разберем столицата и по-големите градове в страната се трансфораха в претъпкани автокъщи, започнахме да одобряваме тапите като част от живота, а цялостните резервоари за мнозина са по-скоро идеал, лимитиран от безкрайно покачващите се цени на горивата.

Както и с множеството обществени феномени, претрупването с коли още веднъж е наша, лична виновност. А решението в тази ситуация е явно и идва на две колела.

 Снимка 360868

Причините да стартираме да се придвижваме със скутер са прекалено много, с цел да ги вместим в една публикация, само че ето няколко съществени, които да ни стимулират сами да търсим смяна на ситуацията в града.

Парите са от голяма важност

Началната цена и разноските по поддръжка даже и за по-голям скутер са в пъти по-ниски от тези за кола. 10-годишен скутер със 150-кубиков мотор да вземем за пример би ни коствал към 2000 лв..

 Снимка 360866

Годишната поддръжка на мотора не би трябвало да надвишава 400 лв. и това е в случай, че постоянно обслужваме возилото си. Освен че не плащаме за винетка, застраховката и налога на скутера общо биха коствали много по-малко от месечните ни режийни сметки.

Гориво

С 200-кубиков скутер бихме могли да минем към 300 километра с 10 литра бензин. Това значи, че напредването в града и отвън него ни коства над 3 пъти по-малко, в сравнение с с автомобил.

Паркиране и придвижване

 Снимка 360865

Паркирането в града с мотор е не просто елементарно, само че даже е занимателно. Малките размери на скутера разрешават да сме много изобретателни с местата, където го оставяме. " Филтрирането " на тапите пък придават напълно друго лице на трафика. От неприятно задължение, колоните пред светофарите се трансформират в самобитен слалом.

Защо тъкмо скутер

За разлика от по-големите пистови и ендуро мотори, скутерите се таксуват с по-малко налози и по-ниски застраховки. В градски условия, скутерът е доста по-удобен, в сравнение с по-големите и тежки разновидности.

 Снимка 360867

В същото време множеството от тях са снабдени с багажници, задоволително огромни да поберат най-малко 2 цялостни пазарски торби или задоволително облекла за малко пътешестване. Скутерът също по този начин е доста по-лесен за ръководство, най-много поради автоматизираните предавки.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР