Има ли натиск от чуждо посолство върху политиците, за да

...
Има ли натиск от чуждо посолство върху политиците, за да
Коментари Харесай

Има ли чужд натиск за съставяне на правителство?

Има ли напън от непознато посолство върху политиците, с цел да сформират държавно управление с третия мандат и да не вървим на избори през есента? За подобен загатна в четвъртък Асен Василев. Думите му предизвикваха бурни реакции. Както ръководещите, по този начин и опозицията отхвърлиха да имало въздействие извън при съставянето на вероятно ново държавно управление. От „ Възраждане” настояха за инспекции.

Коалиция с присъединяване на ГЕРБ е невъзможна, а външен напън не е имало, обясниха от Българска социалистическа партия.

„ Нашата позиция е ясна по въпроса за коалиция с ГЕРБ. Пред подобен въпрос сме от 2017 година Тогава беше съвременно „ леви” и „ десни” да се сплотяват. Върху нас не е имало натиск”, съобщи тя.

Чуждо въздействие при реденето на кабинет отхвърлиха и от Демократична България.

„ Мисля, че би трябвало да се отнасяме по-отговорно в разговора ни с нашите сътрудници и да оставим спекулациите с непознатото въздействие на „ Възраждане”, разяснява Христо Иванов.

От „ Възраждане” обаче продължиха да подклаждат подозренията. Като оповестиха, че упорстват основния прокурор и ДАНС да ревизират имало ли е диалози сред представители на партии с американския дипломат.

„ Да се привикат тези лица. Също по този начин и американската посланичка да бъде привикана, с цел да се откри дали ги е приела. Остава да забележим какво по-точно са си говорили”, съобщи Костадин Костадинов.

Опозицията обаче отхвърли да е имало външен напън за сформиране на евроатлантически кабинет.

„ Считам, че българските институции са тези, които могат да вземат решение по тези въпроси”, сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

„ Никога не работим под напън. Никога!”, безапелационен е Томислав Дончев.

„ Не съм последовател на конспирациите. Под напън, в случай че разбирате нашите евроатлантически полезности – да. На база нашите полезности имаме голям напън, само че не отвън”, разясни Мустафа Карадайъ.

От Българска социалистическа партия и „ Демократична България” не разясниха дали биха подкрепили кабинет с министър председател Никола Минчев. Въпреки, че точно те обясниха, че кандидатурата за министър председател би трябвало да бъде излъчена от Политическа партия. Самият Никола Минчев отхвърли той да е новото предложение за министър-председател.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР