Има ли място терминът раса в конституцията на една страна?

...
Има ли място терминът раса в конституцията на една страна?
Коментари Харесай

Полемика около термина раса в германската конституция

Има ли място терминът " раса " в конституцията на една страна? В Германия този спор още веднъж се развихри в подтекста на антирасистката готовност в Съединени американски щати и по света след гибелта на Джордж Флойд.

Еколозите, които съгласно изследванията на изборните настройки са втора политическа мощ в страната, тази седмица първи предложиха изменение на Конституцията от 8 май 1949 година, дирек на демократична Германия, чието наличие отразява волята за коренно опълчване на нацистките преследвания на малцинствата.

" Време е всички дружно да забравим расизма ", съобщи водачът на Зелените Роберт Хабек в обща позиция в левия в. " Тагесцайтунг ".

" Силен сигнал в тази тенденция би било премахването на термина " раса " от Конституцията ", предложи той след почналите многочислени митинги против дискриминирането и в памет на Джордж Флойд.

Този 46-годишен негър, който умря на 25 май в Минеаполис в Съединени американски щати, притиснат на земята с коляно от бял служител на реда, се трансформира в знак на това придвижване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР