Има ли място операта в детската градина? Отговор на този

...
Има ли място операта в детската градина? Отговор на този
Коментари Харесай

Опера в детската градина - музиканти запознават малчуганите с класически произведения

Има ли място операта в детската градина? Отговор на този въпрос търси планът " На крилете на песента ". Пианистката Мария Русева и оперната певица Нона Кръстникова към този момент близо месец се изненадват от неподправените детски реакции при срещата им с класическата музика. Зад тяхната концепция застава Столичната община и програмата " Култура ".

Не едно и две научни проучвания са потвърдили благотворната мощ на класическата музика за развиването на децата. Но с цел да се убедиш в тези заключения, е най-добре да видиш силата на музиката онлайн. Това решили да създадат Нона Кръстникова и Мария Русева. Избрали да извършват песни на Шуберт в столичните детски градини.

" Защото е доста значимо всяко дете на тази възраст да има достъп до това нещо, да не бъде подвластно нито от финансови благоприятни условия, нито от самата културна среда, в която пораства. И доста постоянно реакциите на децата в действителност са извънредно неподозирани за самите преподаватели, което мен ме навежда на мисълта, че точно от време на време децата, които не биха имали опцията да се допрян до това нещо, са доста отворени за него ", споделя Мария Русева.



" Това е една будителска активност, която би следвало доста от нас да развиват, изключително хората, които имат искания за професионално високо равнище, тъй като точно професионално високото равнище би трябвало да стигне до децата. И те да се срещнат с него още на ранна възраст и дай Боже да се влюбят в класическата музика ", разгласи Нона Кръстникова.

Под формата на игра, с прелестен и наличен диалог, децата бързо са увлечени от класическата музика. И я одобряват без предразсъдъците на възрастните, за които тя е комплицирана, неразбираема и остаряла.

Вижте още във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР