Има ли луксозни имоти, собствениците на които са ги обявили

...
Има ли луксозни имоти, собствениците на които са ги обявили
Коментари Харесай

НАП тръгва на проверки, ще засича необявени палати по сметките за ток и вода

Има ли първокласни парцели, притежателите на които са ги оповестили за фирмени офиси, а в реалност се употребяват за жилищни потребности, ще ревизира Национална агенция за приходите. Ревизиите ще обзет и собствеността в чужбина, заяви “ ”.
По неофициална информация броят им е над 300, а добитата благосъстоятелност е за над 500 хиляди евро всяка. Проверяваните ще потвърждават приходите си, с цел да се откри произходът на парите им и потреблението на парцелите. Практиката скъпи къщи, които се употребяват за жилищни потребности, да се заявяват като фирмени, с цел да се приспадат режийни разноски, е от дълго време. Така притежателите заобикалят за персоналните си приходи, а по едно и също време с това понижават фирмения налог. Чрез информация за потреблението на вода и ток данъчните открили, че има парцели, в които тя е скочила фрапантно, макар че преди години се водели скромни къщи във вилни зони.
 Национална агенция за приходите ревизира 220 души, купили си първокласни парцели тази година Национална агенция за приходите ревизира 220 души, купили си първокласни парцели тази година
220 души, които са си купили първокласни парцели, са подложени на инспекции и проверки от Национална агенция за приходите през тази година. Проверява се дали формалните...
Посещение на място или картографиране с дрон, което данъчните употребяват от дълго време, открило, че на мястото на тези къщички са израснали покои, което не било отразено в съответната община и не довело до увеличение на дължимия налог. Ще потвърждават приходи за последните 5 години и притежатели на скъпи коли. Ще се проучва до каква степен посочената цена на придобиване подхожда на действителните пазарни цени все още на договорката. Ако бъде открито, че колата не я кара нейният притежател, също ще се търси информация.
Данните от инспекциите ще се засичат с информация от партньорски данъчни служби, от Агенцията по вписванията, банки, финансови институции, лизингови сдружения, както и от локалните управляващи. От Министерство на вътрешните работи пък ще спомагат при събирането на данни за продавачите и купувачите на парцелите, по кое време и къде са осъществени покупко-продажбите, съществуването на свързани лица, компании и тяхната активност, декларирани приходи, осъществени разноски, банкови сметки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР