Има ли конфронтация с президента Румен Радев? Този въпрос изнерви

...
Има ли конфронтация с президента Румен Радев? Този въпрос изнерви
Коментари Харесай

Борисов се ядоса на Бойко Василев: Не ми зададохте нито един въпрос, който да е истина

" Има ли борба с президента Румен Радев? " Този въпрос изнерви премиера Бойко Борисов, който взе участие в днешното издание на " Панорама " по Българска национална телевизия.  " Ама вие през днешния ден нито един въпрос не ми зададохте, който да е истина ", ядоса се той и продължи:

Дайте ми образец, в който да съм влезнал в борба с президента Радев. Участвах в Панорама и приказвах против президентството, или съм приказвал против правмителството? Един образец ми дайте. Навсякъде, където от президентството са поискали хора от държавното управление, съм изпратил колкото желаят. Нито един път не съм застанал против решение на президента Радев. Два месеца върших оферти и му благодаря, че за новия основен секретар пусна съгласователната процедура. А вие казвате - водите ли война, във ваша полза ли е. Просто не мога да схвана вие ли играете някаква роля, с цел да ме вкарате в такава война. 

" Аз просто запитвам ", изясни Бойко Василев.

Ама какво питате - вие ли имате изгода да водите война, несериозно е това и апелирам ви го коригирате. 

- Не е ли правилно, че българите виждат липса на правдивост?

- Именно по тази причина се арестуват олигарси, бих желал да разясняваме по какъв начин когато партията на Румен Радев одобри закон, в който тези хора да анулира всички закононарушения, които са правили. С една дума, склонен съм да повеждам разговор. Над 200 милиона се дадоха за ремонт на самолети, хеликоптери, казарми поради неговите думи. Надявам се до края на годината да се избере и военен аероплан. Всяка градивна рецензия я одобрявам, работя по нея и няма нищо неприятно. Но да не кажеш една дума за Българска социалистическа партия, за десетилетната им история и да хвърляш всичко върху ГЕРБ, не съм склонен, това е негово право. 

Ето какво сподели още в предаването министър председателят Бойко Борисов:

За Европа

Аз съм постоянно за една мощна, обединена Европа и се пробвам да уравновесявам крайните връзки, които се пораждат в Европейски Съюз. Темата миграция е фактически тежката разграничителна линия, която върви в двете направления и точно преразпределението на мигранти, релокацията и надлежно страните, които сме на първа линия и настояваме прецизно да се съблюдават разпоредбите и неслучайно България е страната, която се дава за образец. Помолих Жан Клод Юнкер да ни дадат информация какъв брой трафиканти всяка една страна е задържала и осъдила и го срещнах с една информация за проблем у нас, че деца се явяват водачи на трафиканти. 

Темата Шенген във типа му, в който ние го познаваме, не съществува, тъй като доста от сухопътните граници в Европа подлежат на граничен надзор. Винаги съм казвал, че доста от страните, изключително Западна Европа ги е боязън, че при друго държавно управление или несправяне на България, мигрантският поток от Гърция ще стигне до тях единствено през шенгенски страни. Затова ги е боязън, че един ден можем да нямаме такава добра външна политика със съседите. 

Арести без присъда

На базата на това законодателство, което беше признато, Европейски Съюз махна три от шестте точки, които са в мониторинговия отчет. Призна се, че в България няма проведена престъпност и най-много се хареса и концепцията за конфискация на незаконно добито имущество. Имаше тълкувателно решение на Конституционен съд и по тази причина се наложи да възстановим разпоредбите, които бяхме заложили и Европейска комисия приветства. 

В едната посока върви конфискация на имущество, добито по незаконен метод, а в другата - наказателното разпореждане.

За протестите 

Бях четири или пет години основен секретар, хората знаеха какво правя, по тази причина ме избраха, по-късно бях кмет и още веднъж ме избраха. След това няколко години поред печелим парламентарни избори, за президент, за европарламент. При мен беше ясно за хората за кого гласоподават и могат да избират. 
Сега се стачкува в целия свят, в цяла Европа. Протестът е форма да изразиш противоречие, мнение или предпочитание. Колкото и да ме опонираха, че се съгласявам с всички протестиращи въз основата на разговора с тези хора изпълнихме настояванията им и по-късно тези митинги преставаха. Не инцидентно аз съм единственият политик, който два пъти си е давал оставката, с цел да може да бъде препотвърдено ръководството. Нямам искания и върху останалите партии освен да имам власт, само че и да им се меся в ръководството. Що се касае за ГЕРБ като партия, мога да кажа, че там към този момент на 100% притежавам ситуацията. 

Връзка с едрия бизнес - той ли е най-хубавият съдружник на премиера?

Има няколко организации, синдикати, във всички срещи, които организираме с тях, в тях има дребен, междинен, наедрял бизнес. Като дясна партия, несъмнено, се стараем да подкрепяме бизнеса във всичките му форми. Може би визирате строителния отрасъл, ми там стратегиите по санирането са единствено дребни компании, в общинските поправки - също. Това е един голям отрасъл и е един от дребното, които са мощни в България. 

Темата " Бюджет "

Защо имаме бюджетен остатък? Защо, когато приехме ръководството от премиера Орешарски, те бяха на недостиг? При нас постоянно сме на остатък, тъй като контрабандата на цигари падна под 5%. Колко заводи за алкохол, крадци на Данък добавена стойност или хора, източвали държавни предприятия бяха задържани. Затова има остатък, тъй като прокуратурата и налоговите организации работят добре. Изсветли се стопанската система. 

Промените 

Големи промени се вършат мъчно, тъй като се накърняват ползите на огромни пластове от популацията. Например съм уверен, че има нарушавания при ТЕЛК-овете. Сега съм разпоредил за какво в една област като Силистра има 30% души с инвалидни пенсии, а в Бургас - единствено шест. Трябва да създадем по този начин, че хората да са уверени, че когато налозите им отиват на тези ТЕЛК-ове, са на верните места. Така че здравната промяна върви. Виждате, че месеци наред министър Ананиев се среща със съсловни организации и единствено при консенсус ще отидем напред в промяната. Научихме се, че би трябвало деликатно да се изяснява и тогава да се потегля към взимането на управническо решение. Не съм очаквал, да вземем за пример, че би могло да искаш Правителствената болница да си остане такава. Мислех, че в случай че я създадем детска болница, ще се одобри добре. Веднага се прояви опозиция против това. Затова помолих да променим решението си, да я прехвърлим само и единствено в Министерство на здравеопазването, само че не искам Министерски съвет да я управлява. / Блиц

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР