Има ли хора, които вземат самолета, само за да посетят

...
Има ли хора, които вземат самолета, само за да посетят
Коментари Харесай

Летището на Сингапур е определено за най-красивото

Има ли хора, които вземат самолета, единствено с цел да посетят обещано летище? Има, освен това милиони. Неприятен случай предишния петък, докладван едвам в събота, при който от паднало стъкло на огледало в магазин пострада и почина 18-месечно бебе на китайски туристи, замъгли за ден международната популярност на летището в Сингапур.

Със своите 2 милиона орхидеи, всяка прикрепена по метод, който съвършено да подхожда на условията на фъншуи – изкуството за духовно и здравословно нареждане на интериори съгласно азиатската традиция и философия, с новооткрития си конгрес с атриум, който смая цялата планетата с водопадите и другите си екстри, даже с бонбонките, които можете да вземете, до момента в който чакате паспортния надзор, това е евентуално най-атрактивната аерогара.

Сигурно затова названието „ Скъпоценният камък” върви даже публично с познатото име на летището „ Чанги” на Сингапур. Всъщност ювелирното определение е за зоната от 135,7 дка, която свързва четирите терминала на аерогарата.

„ Скъпоценният камък” – таван с концепцията за елмаз, покрива една удивителна зона, открита на 17 април тази година, поради която цялото летище получи купата „ най-красиво в света”. В рубриката най-най могат да се прибавят няколко обстоятелството. Под диаманта от стъкло на покрива на зоната се сипе най-високият затрупан водопад в света. Той е в средата на пространството с пет надземни и пет подземни етажа, заети с места за отдих – летището в Сингапур е фамозно със своите машини за масаж на краката, за извършване на покупки, за ястие и пиянство.

Водната атракция е 40-метрова. Заради това за зоната споделят, че се чува, преди да се види от туристите – грохотът на падащата буря се усеща отдалеко, преди окото да я зърне. Според формалната информация от мениджъра на летището, водопадът „ се прави” от падащите всекидневно на това чудно кътче на самия екватор дъждове, от които се събира задоволително вода, която да се лее от 40 м височина.

Освен това, с нея се поливат и зелените площи с обилни растения в цялата „ Шисейдо долина” – дребният парк към величествената атракция. Най-най е и цената на цялостното интериорно решение – 1,25 милиарда $ или над 1 милиарда евро. Най-най е и летищният мол в зоната, който е и най-озелененият на планетата. Той е наличен за всички – изпращачи, посрещачи и пасажери, защото тук не е терминал – няма гишета и пунктове за надзор – всички са добре пристигнали. Онези, които мъкнат багажи, има къде да ги оставят, до момента в който „ шетат”.

Разбира се, главната цел на мола са всички, които чакат връзки в Сингапур. Това е най-удобният хъб за целия Далечен Изток, защото се намира в средата сред Малдивите и Филипините, сред Азия и Австралия, сред Индонезия, Малайзия, Тайланд, Виетнам. Така стотици хиляди хора дневно са принудени да прекарват часове на летището, а градът на милионерите няма по какъв начин да ги остави да си тръгнат, без в това време да похарчат пари.

Туристически настроените, могат да вземат рейс и да бъдат закарани за сметка на домакините до центъра на Сингапур, който е един от най-прекрасните градове освен на Изтока, където на процедура няма противници, само че и в целия свят. Разстоянието се минава за към половин час.

Сингапур омайва, тъй като съчетава актуалната хайтек модерност с колониалната класика, китайските обичаи с удобствата на актуалния туризъм като най-големия инфинити пул, най-мащабното казино, най-хубавото спа в света.

Онези, на които просто им се спи, могат да изкарат своите часове под купола на „ Скъпоценния камък” в някоя от 130 кабини на „ Йотелер” в сладка сънливост.

Киноманите имат разполагаем IMAX кино с 11 зали. Преди да се трансформира в „ парадайс под покрив”, площта на „ Скъпоценния камък” е елементарен паркинг. Преди 9 години ръководителите на летището вземат решение, че могат да изкарат милиарди и да затвърдят репутацията на Сингапур като „ град – градина”, какъвто той си е, както сме ви разказвали, като изградят нечуваното и невиждано пространство. За шест години от основаването на плана през 2013 година, той е осъществен по изумителен метод. Идеята е хората да се усещат, само че и да не се усещат на летище, да се усещат, само че и да не се усещат в мол, да имат усета за досег до центъра на град, до момента в който в действителност са надалеч от него. Да се допрян до красивото бъдеще, което се надяваме, че ни чака.

Обявявано неведнъж за най-хубаво летище в света, „ Чанги” се бори да отиде напред и в класацията за най-голямо по брой пасажери, където е едвам на 7-а позиция на планетата с неговите 65,6 млн. пасажери предходната година. То притегля полети от 400 града на 100 самолетни компании. В идващите 10 години аерогарата ще гради пети терминал, тъй че – дружно с ремонта на втория си терминал – да надмине 140 млн. пасажери през 2030 година

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР