Има ли европейско решение за спиране на опашките по Дунав

...
Има ли европейско решение за спиране на опашките по Дунав
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Който отписваше въглищата - да замълчи, те са спасението ни за зимата

Има ли европейско решение за прекъсване на опашките по Дунав мост?

Работим по текст на петиция, която да вкара закрепено време за инспекция на тежкотоварните коли по границите. Събирането на подписи следва, доста от тях ще бъдат събирани в пограничните градове. 250 евро дневно губят компаниите, до момента в който водачът им чака. Моята цел е 1 минута да бъде оптималното време за инспекция на камион. Това съобщи евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Новаков в ефира на "Денят ON AIR ".

"Към момента времето за инспекция на камион е 3 минути " , разяснява той. Новаков разясни, че съгласно водачите на камиони и работещите на границата проблемите са провокирани от румънската система, която следи за емигранти.

"Когато решението е взето в Брюксел за всички европейски страни и всички европейски граници, ще бъде отговорност и на България, и на Румъния да намерят опция да ревизират за 60 секунди. В противоположен случай би трябвало да бъдат налагани наказания " , безапелационен бе евродепутатът. Според него въвеждането на сходен правилник ще успее да свие опашките по границите три пъти.

"Очаквам до края на годината да имаме изясненост за решаването на този проблем. Търпим го от 1993 година, тъй че още няколко месеца няма да бъдат съдбовни " , счита той.

Новаков разяснява и енергийната конюнктура у нас.

" Всички, които се ускориха да отписва въглищата като чисто български естествен запас, би трябвало да замълчат все още, тъй като това се оказва спасението на България за тази зима - АЕЦ "Козлодуй " и въглищата в Старозагорския басейн " , установи той. Евродепутатът предвижда, че в случай че това не се случи, България не я чакат положителни дни.

Новаков изрази недоумението си по отношение на дейностите по отношение на Плана за възобновяване и резистентност. Той осъди изказванията на служебния вицепремиер Атанас Пеканов, че България към този момент чака средства по него, акцентирайки, че приемането на нужните 22 законодателни промени е невероятно при неналичието на настоящ парламент.

" Отговорното държание беше ГЕРБ да напише Плана за възобновяване и резистентност , той да получи утвърждение от Европейската комисия (ЕК) и да го остави на новото държавно управление да го внесе " , акцентира той.

Евродепутатът заключи, че служебното държавно управление незабавно би трябвало да изиска от Европейска комисия да удължи периода, в който страната може да се възползва от своя План за възобновяване и оперативните стратегии. В противоположен случай има заплаха България да загуби половината от парите по Плана .

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР