Има ли деца – от малки до най-големи, които не

...
Има ли деца – от малки до най-големи, които не
Коментари Харесай

Тези вкусни палачинки ще изпълнят дома ви с умилително ухание!

Има ли деца – от дребни до най-големи, които не обичат палачинки? Може би, само че надали са повече от 5 на света. Истината е, че и възрастните ги обожават, само че постоянно ги считат за прекомерна глезотия. Палачинките са едно домашно наслаждение, което основава същински уют и изпълва къщата с умилителни ухания. Последвайте препоръките на нашия шеф-готвач Ивелина Иванова, с цел да приготвите едни извънредно вкусни палачинки, написа menumag.bg.   Необходими артикули за 12 броя

3 яйца
2 ч. ч. пресято брашно
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
300 мл. прясно мляко
300 мл. газирана вода или бира
2 с. л. масло
за пълнежа:
1 ч. ч. свежи червени плодове
2 с. л. конфитюр от малини или ягоди
1 с. л. ситно нарязани листа от мента
4 с. л. ванилов сладолед или цедено кисело мляко
за шоколадовия сос:
50 гр. шоколад
50 мл. сметана
1 ч. л. глюкоза

Начин на подготвяне

1.
Яйцата се разрушават леко с вилица или тел.

2. Брашното се пресява и се разбърква със захарта и солта.

3. Към брашното се прибавят яйцата и млякото. Разбърква се на гъста еднородна примес благодарение на бъркалка. Добавя се газираната вода, разбърква се добре и сместа се прецежда. Оставя се в хладилника да постои 1 час. Гъстотата на тестото би трябвало да бъде като на течна сметана. Ако е по-гъсто, палачинките ще станат по-дебели. В подобен случай може да се прибавят още 30 - 50 мл прясно мляко.

4. Маслото се стопява в тиган с диаметър до 26 см. Горещото масло се прибавя към тестото за палачинките и се разбърква. Черпак от сместа се сипва в сгорещения намаслен тиган. Палачинките би трябвало да са доста тънки. Когато краищата им се зачервят, се обръщат от другата страна.

5. Палачинките стават най-вкусни, в случай че преди наливането на всеки черпак тесто в тигана се стопи дребна бучка масло.

6. За пълнежа нарязаните плодове се разбъркват с конфитюра и ментата.

7. За соса сметаната се кипва дружно с глюкозата. С врящата примес се залива нарязаният шоколад. Разбърква се, до момента в който се стопи.

8. Палачинките се намазват с пълнежа и може да се завият на руло или да се прегънат на четири. Поднасят се с топка сладолед, шоколадов сос и пудра захар.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР