Има ли Делян Пеевски право да се кандидатира за ЕП.

...
Има ли Делян Пеевски право да се кандидатира за ЕП.
Коментари Харесай

Питат ЦИК има ли Пеевски право да се кандидатира за ЕП

Има ли Делян Пеевски право да се кандидатира за Екологичен потенциал. Това питат сдружението " Боец ", които внесоха сигнал в Централната изборна комисия.

Според него, Пеевски не дава отговор на изискванията за регистрация и присъединяване в изборите, като не извършва изискванията на чл.351.ал1. от Изборния Кодекс.

Пеевски не е живял в страната, или друга страна членка на Европейски Съюз през последните шест месеца, пишат от " Боец ".

Те ползват както цялостния текст на сигнала, по този начин и извадки от Изборния кодекс.

Припомняме, че по-рано през април стана ясно, че водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ ще бъде лидер на евролистата на партията . След него са подредени Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова.

На 18.04.2016г. министър председателят Бойко Борисов в свое присъединяване в телевизия БТВ съобщи: " Пеевски си отиде, Пеевски напуща страната ", напомня още сдружението.

То ползва и данни за няколко случая от 2017 година насам, в които Пеевски е бил издирван от тях на оповестените си адреси в страната, само че не е бил открит.

До Гранична полиция и други управляващи ще бъде изпратено искане да се посочи къде е бил Пеевски през последните години.

" Боец " смята, че изборите са главен либерален инструмент и напъните на всички институции и неправителствени организации би трябвало да бъдат ориентирани към провеждането на почтени и транспарантни избори, като е неприемливо в тях да вземат участие претенденти, които не дават отговор на законовите условия! Това би сложило под съмение законността на самите избори и би компрометирало вота на българските жители. Защото не може да имаме законни избори, в случай че имаме противозаконни претенденти.

" Боец " изисква от ЦИК да бъдат известени на електронната поща на Сдружението - [email protected] за резултатите от осъществената инспекция и взетите от Комисята решения във връзка на актуалният сигнал. Поради високият и надделяващ публичен интерес към импортираният сигнал, БОЕЦ ще осведомяваме неотложно медиите и обществото за вашите дейности и отговори.

Изборите за Европейски парламент са планувани за 26 май.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР