Има ли безопасни и дори полезни зависимости в живота -

...
Има ли безопасни и дори полезни зависимости в живота -
Коментари Харесай

Зависимостите може да бъдат и полезни?

Има ли безвредни и даже потребни зависимости в живота - ще дискутират по време на безвъзмезден уебинар психотерапевтката и писателка Мадлен Алгафари и нейната щерка Александра, последвала образеца на майка си в специалността. Събитието, което ще стане факт през днешния ден, 17 ноември, от 18,30 ч., е една от разнообразните начинания от акцията " За значимите неща ", проведена от издателство " Клет България ".

В лекцията " Здравословните и болестните зависимости " двете дами ще дадат отговор на любопитни въпроси, измежду които " От какво най-често сме подвластни? ", " Защо се пристрастяваме? ", " Какво можем да създадем при съществуването на нездравословна взаимозависимост? " и други Разбира се, фокусът не е единствено върху алкохола и опиатите, а Мадлен и нейната щерка ще погледнат на тематиката под по-различен ъгъл. В края на онлайн срещата всеки от аудиторията ще има опция да зададе въпросите, които го вълнуват.

" Който споделя: " Искам да съм самостоятелен ", все едно споделя: " Не желая да съм човек ". Зависими сме от неща и движимости, с цел да компенсираме невъзможността си да сме подвластни от себеподобните ", разяснява Мадлен Алгафари. В началото на тази година известната психотерапевтка бе част от друга, извънредно сполучлива самодейност " Е-Академия ", чиято цел е да поддържа учителите в личностното им рационализиране. Тогава Мадлен провокира интереса на аудиторията с обширната тематика " Развитието на личността - цифрово и действително ", като приказва за смисъла на живия контакт и даде образци от своята процедура за деца, които губят връзката сред действителност и заблуда, в резултат на времето, прекарано в онлайн пространството.

В рамките на акцията " За значимите неща " са планувани още редица онлайн срещи, уъркшопи и други събития с разнообразни експерти и известни персони. Освен потребна информация по настоящи тематики, следва и огромна порция смях с уъркшоп за смехотерапия и онлайн моноспектакъл с присъединяване на актрисата Яна Огнянова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР