Има лед в отношенията между България и Русия, двустранния диалог

...
Има лед в отношенията между България и Русия, двустранния диалог
Коментари Харесай

Шаренкова: Политиците ни заблуждават Русия и обществото

Има лед в връзките сред България и Русия, двустранния разговор е зациклил, имаше възобновяване на разговора от предходната година със срещата на президента Радев с Путин на най-високо равнище, само че този разговор би трябвало най-накрая да придобие съответни форми, разяснява пред БТВ ръководителят на конгрес ”България-Русия ” Светлана Шаренкова.
" В България всички споделят, че би трябвало да има положителни връзки с Русия и би трябвало да се развиват равноправни стопански връзки, само че действително водената политика е неразбираема ", изяснява тя.

Според Шаренкова, през последните 15-20 години българската политика към Русия е антинационална.

Българските политици заблуждават съветската страна, че желаят естествени, прагматични връзки, само че заблуждават и българското публично мнение, добавя тя.

" Фактите са такива, че няма нито един план от по този начин наречения " Голям шлем ", който преди 11 години беше подписан, а всичко се измести към Турция, където сега се строи " Турски поток ", както и се строят две атомни централи ", разяснява Шаренкова.

България вместо да бъде енергиен център на Балканите, ще се трансформира в консуматор.

Българските политици би трябвало да стартират да мислят като като част от една по-голяма европейска общественост, а терзания в връзките ни с Русия постоянно ще има, постоянно е имало, разяснява политологът Георги Киряков.

" В рамките на Европейски Съюз ние би трябвало да развием връзки с Русия, такива каквито са равноправни и взаимноизгодни за нас ", добавя той.

Според него е добре да се материализира визитата на Медведев, само че въпросът е каква ще е цената за това, тъй като в случай че не е преференциална и не е пазарна, ние нямаме сметка от никакво материализиране.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР