Има координирани действия между премиера Бойко Борисов и главния прокурор

...
Има координирани действия между премиера Бойко Борисов и главния прокурор
Коментари Харесай

Иван Гешев да търси корупцията в Министерски съвет, предлага Румен Радев

Има координирани дейности сред премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев, съгласно президента Румен Радев. Той изрази разгласи някои свои тези за последните събития в страната пред публицисти.
" Първият и най-съществен съгласно мен въпрос е връзката министър председател - основен прокурор. Вече всички са наясно кой в действителност подслушва и осъществя СРС-ата - това е ДАНС. На кого е подчинена ДАНС? Пряко на Министерския съвет по закон и функционално непосредствено на министър-председателя. Въпросът е дали е знаел министър-председателят, че неговите подчинени подслушват и създават президента и то в жестоко нарушаване на закона? И в случай че го е знаел, за какво е позволил това? Ако не го е знаел, това значи, че имаме за министър председател човек, който е некадърен да ръководи тези значими служби ", съобщи президентът.

Държавният глава прикани основния прокурор да търси престъпността и корупцията там, където е естествената хранителна среда – преразпределянето на държавния бюджет.

" Защо господин Гешев вижда престъпност и корупция на всички места другаде, само че не и в Министерския съвет, където се харчи бюджетът от първо лице. Тази голяма упоритост на основния прокурор, която е похвална, да се пребори с престъпността и корупцията, някак не вижда очевадното - във всяка страна хранителната среда за корупцията къде е?! Там, където се преразпределя бюджетът, където се усвояват публични поръчки, в последно време дори без публични поръчки се харчат милиарди и дори не знаем на кого се раздават, " сподели още Радев.

" Въпросът е по какъв начин тези толкоз бдителни във връзка с президента служби проспаха водната рецесия, боклуците, публичните поръчки с нарушавания, срутва на Търговския указател, хакерските офанзиви на Национална агенция за приходите, хазарта проспаха - в случай, че имат наличие в тези отраслови комисии, проспаха, че плащаме за самолети четвърто потомство по-скъпо, в сравнение с за пето потомство. Имаме протоколи на значими комисии с погрешно наличие, въз основа на които се вземат държавни решения ".

Румен Радев не скри, че чака доста повече от основния прокурор, който трява да обърне внимание на сигналите, постъпили в прокуратурата, както и на проверяващата публицистика, която съгласно него дава съществени мотиви за самосезиране. Такива били тематиките санирането, оградите по границата,
хазарта, боклуците, апратаментгейт, къщите за посетители, неприятното строителство и поправки, очевидното лобистко законодателство. В тези направления изтичат стотици милиони, съгласно него.

Президентът разяснява и публикуваните от прокуратурата записи на телефонни диалози с негово присъединяване, направени със специфични разследващи средства, „ Проблемът не е в бруталната офанзива против президента, а в метода на ръководство на страната, управлението, контрола и потреблението на службите и правоприлагащите органи ". Това се отразявало пагубно на устоите на демокрацията и правата на елементарните жители.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР