Има конкретно антитяло, което действа както срещу новия коронавирус SARS-CoV-2,

...
Има конкретно антитяло, което действа както срещу новия коронавирус SARS-CoV-2,
Коментари Харесай

Нова надежда срещу коронавируса: Съществуващо човешко антитяло може да го блокира

Има съответно антитяло, което работи както против новия ковид SARS-CoV-2, по този начин и против " родителя " му SARS-CoV-1, който провокира заболяването Тежък изострен респираторен синдром (ТОРС).
Публикация за откритието има в списание Nature, само че с експлицитна записка, че тя не е доказана от самостоятелни научни екипи.
Става въпрос за моноклонално антитяло, наречено S309. Оказва се, че то работи против вариант S на SARS-CoV-2. Този вариант беше посочен като първият, прескочил от животно на човек, а по-късно имаше научно проучване за нов, по-агресивен вариант, виновен за пандемията в Европа и Съединени американски щати – вариант L. Изследване на Оксфордския университет обаче заключва, че в действителност няма нов огромен вариант L. Говорим за две разновидности, а не за два разнообразни варианта, заключват учените от Оксфордския университет и изрично не са съгласни, че S се разграничава като инфекциозност от L.
По отношение на антитялото S309 – то е произлязло като реакция на SARS-CoV-1 т.е. на заболяването ТОРС през 2003 година. Антитялото е намерено в човешки организъм – на оживял след ТОРС. То „ евентуално ” обезврежда и SARS-CoV-2, като въздейства на гликопротеинът, с който вирусът навлиза в човешките кафези, през рецептора им ACE2. Хубавата вест е, че антитялото не нападна рецепторите (ACE2) на човешките кафези и по този метод ударен е единствено вирусът, а не имунната система да нападна и сама себе си, което да води до тежки здравословни проблеми.
Екипът, разгласил проучването, счита, че коктейл от антитела S309 и сходни антитела, може да се дава както като терапия т.е. преди човек да е инфектиран, по този начин и откакто е инфектиран, за лекуване.
Още: " Израел и Нидерландия с пробив против COVID-19 - изолирали моноклонално тяло "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР