Има конкретни сигнали и вероятност изнудвачът, който отрови бебешки храни

...
Има конкретни сигнали и вероятност изнудвачът, който отрови бебешки храни
Коментари Харесай

Изнудвачът от Германия е обявен за международно издирване

Има съответни сигнали и възможност изнудвачът, който токсини бебешки храни в Германия, да бъде разпознат.

Над 650 сигнала са подали жители от през вчерашния ден до през днешния ден в полицията, откакто фотографията му бе оповестена.

Стотици позвънявания и над 60 имейла е получила полицията в Баден-Вюртемберг за последните 12 часа. Сред тях има и задоволително ясни сигнали, които евентуално ще отведат управляващите до нарушителя. Той е разгласен за интернационално търсене.

Почти всички огромни немски вериги за хранителни артикули и дрогерии са получили заплашително писмо на 16 септември, че 20 типа храни ще бъдат отровени в разнообразни магазини в цялата страна, а също и в Европа, в случай че до събота на посочено от изнудвача място не бъдат оставени 10 милиона евро.

Престъпникът е описал доста детайлно в какви банкноти желае откупът, кой да го съобщи и къде да бъде оставен. Посочил е място отвън региона на Баден-Вюртемберг. Полицията предизвести, че опасността не е единствено за бебешки, а и всевъзможни други храни. Престъпникът употребява антифриз.

Не може да се изключи вероятността през уикенда изнудвачът още веднъж да разположи отрова в хранителни артикули из разнообразни магазини и по тази причина полицията работи непрекъснато. Големите вериги в Германия стават постоянно обект на изнудвания. На седмица те получават общо по 70 най-различни закани. 90% от тях биват разкривани.

Какво е веществото, което е употребявано. Етиленгликолът е тип алкохол, който е необятно публикуван в бита.

В чист тип той съставлява безцветна течност, без аромат, леко мазна на пипане и сладникава усет.

Най-изразеното му качество е, че замръзва при доста ниска температура. Затова е съставна част при производството на антифриза, който си купуваме в бензиностанциите. Има и други приложения - той е една от суровините за производството на пластмасови бутилки.

Освен това, постоянно се употребява за разредител на органични бои в текстилното отпечатване.

Макар че се продава свободно като концентрат в бензиностанции и магазини, етиленгликолът е мощно токсичен. Затова, когато е във тип на антифриз, той е оцветяван в допълнение, с цел да не го сбъркате с вода, да вземем за пример.

Етиленгликолът е постоянно срещан в всекидневието. Освен от изброените той е съставка от течността за спирачки и препаратите за миене на прозорци да вземем за пример.

„ Той е прозрачен, само че когато се продава му се поставя цвят. Той си е мощно отровно вещество. За възрастният човек токсичната, смъртоносната доза е някъде към 100-150 милилитра”, изясни токсикологът проф. Никола Александров. Много по-малка доза е рискова за деца.

„ Дори не сме се замисляли, че може да съществува сходен тип хранителен тероризъм и съгласно мен занапред би трябвало да се учим да се нагласяме по отношение на промените на средата. Подобни актове са вероятни да се случат на всички места, никой не е застрахован”, безапелационен е Богомил Николов, ръководител на асоциация " Активни консуматори ".

Няма гаранция, че можем да предотвратим всяка заплаха, само че повече внимание е от огромна изгода изключително, когато се отнася до храна.

От немската полиция припомниха, че капачките на неотваряните бурканчета са леко вдлъбнати, а при отваряне издават характерен тон - щрак!

Предупреждават да се внимава и за целостта на опаковките на всички артикули, които се купуват.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР