Има конкретни продукти, които стимулират метаболитните процеси в организма и

...
Има конкретни продукти, които стимулират метаболитните процеси в организма и
Коментари Харесай

Ето кои са храните и напитките за по-бърз метаболизъм

Има съответни артикули, които подтикват метаболитните процеси в организма и дейно оказват помощ за свалянето на килограми. Авторитетния английски специалист по хранене, доктор Майкъл Мозли, уточни методите да помогнете за ускорение на метаболизма си и да направи процеса на намаляване по-ефективен.

В колоната си в Daily Mail доктор Мозли съобщи:  " Някои хора не престават да наддават на тегло, макар че се хранят здравословно и уравновесено – това може да се дължи на муден метаболизъм. "

Метаболизмът е процесът, посредством който тялото трансформира храната и напитките в сила. Колкото по-бързо се прави метаболизмът, толкоз по-бързо тялото създава сила, " изгаряйки " калориите, получени от храната за това. Според доктор Мозли включването на разнородни протеини в диетата оказва помощ за ускорение на прекомерно бавния метаболизъм.

" Яденето на повече протеини е потребно, когато остаряваме:  помага за поддържането на мускулите и костите, както и усилва скоростта на метаболизма, което разрешава на тялото да употребява повече въглехидрати за произвеждане на сила ", сподели специалистът.

Също по този начин,  потреблението на пикантни храни и кофеин, питейна вода и зелен чай  има подтикващ резултат върху метаболизма.

Друг метод да засилите метаболизма си е да  спортувате . Д-р Мозли посъветва да вършиме лицеви опори и клякания.

Диетологът сподели, че през последните 40 години скоростта на метаболизма на хората, живеещи в разнообразни страни, се е забавила доста. Той уточни увеличението на количеството ултра-преработени храни с високо наличие на захарни въглехидрати като част от повода за това. За да се реализира ускорение на метаболизма и загуба на тегло, експертът предлага да се откажат от сладките и брашнени артикули от промишлено произвеждане, пише zdrave.to.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР