Има конкретни данни, които сочат към определени лица. Има информация

...
Има конкретни данни, които сочат към определени лица. Има информация
Коментари Харесай

Демерджиев за атентата срещу Гешев: Има конкретни данни, които сочат към определени лица

Има съответни данни, които сочат към избрани лица. Има информация за поръчителите и причинителите на гърмежа против основния прокурор Иван Гешев, само че тя е оперативна – огромна част от нея се обработва от анализаторите, които изпрати Европол. Това разгласи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред публицисти в коридорите на Народното събрание.
 
" Ще създадем всичко належащо с целия ресур и партньорските служби, с цел да стигнем до причинителите и поръчителите на този гърмеж. Има съответни данни, които сочат към избрани лица. До момента не съм казвал нищо по-различно от това, което изнесе основният прокурор и заместникът му. Казах огледално обстоятелствата такива, каквито са. И постоянно ще го върша ", уточни Демерджиев.
 
На въпрос би трябвало ли Гешев и заместникът му да се отдръпват до момента в който трае следствието, Демерджиев съобщи, че не жаелае да се бърка в прерогативите на правосъдната власт.
 
" Редно е, когато се води такова следствие, то да протече независимо. Прокуратурата знае по какъв начин да го обезпечи ", счита той.
 
По мотив войната по пътищата и последните тежки произшествия със починали и потърпевши хора, вътрешният министър съобщи, че Министерство на вътрешните работи от дълго време е взело ограничения.
 
" Това, което обаче, не е задоволително, е, че няма резултати ", уточни той.
 
" Има тематики, измежду които сигурността по пътищата и домашното принуждение, по които Министерство на вътрешните работи единствено не може да се оправи. Имаме потребност от всички институции, които са ангажирани с тези тематики ", обърна внимание Демерджиев.
 
" Ние започнахме безкомпромисна битка с пияните и дрогираните водачи, само че както виждате при последния случай момчето няма нито алкохол, нито опиати в кръвта. Става въпрос просто за един млад водач, който за жалост, подценявайки опциите си и обстановката, подхождайки безконтролно, е довел до гибелта на двама млади. В забележителна степен е предопределил и своя живот, както и този на околните си ", разяснява министър Демерджиев.
 
Той прикани всеки, който сяда зад кормилото, да бъде доста виновен.
" Институциите, вместо да трансферират виновност едни на други, стопаните на пътя да си зададат въпроса кой дава отговор за светофарните уредби, за легналите служители на реда. Кой би трябвало да обезпечи изискванията, с цел да може да се работи ", означи Демерджиев.
 
" Ще напомня, че мобилната камера, която сложихме на мястото на случая, където Семерджиев умъртви две девойки, продължава да стои. Там имаше ангажимент да има стационарна камера и Столична община трябваше да я постави, само че няма. На други места, където също имаше такива обещания, също още няма. Министерство на вътрешните работи не може да покрие всички дефицити в страната. Стараем се, само че дано всички упреци не са към нас ", сподели още министърът.
 
Демерджиев направи коментар и по отношение на полицейската акция с обиска в нощен клуб в Пловдив. Вътрешният министър акцентира, че не е разпоредил тази интервенция, нито е бил авансово известен за нея.
 
" Такива интервенции организираме, ще организираме и би трябвало да организираме против разпространяването на опиати. От началото на годината са извършени над 2000 такива интервенции, арестувани са доста килограми наркотични субстанции, образувни са близо 2500 досъдебни производства, близо 3000 индивида са арестувани. Публична загадка е какво се случва в питейните заведения нощем. Разпоредил съм тези, които се занимават с такива практики, да бъдат открити и осъдени, само че това не може да става за сметка на правата на клиентите и няма да позволи да се засягат безпричинно правата на жители ", безапелационен е Демерджиев.
 
По проблема е разпоредена инспекция. Според Демерджиев има разминаване сред информацията от медиите и регионалния шеф.
 
Той отхвърли да разяснява номинацията на ГЕРБ за министър председател. " Мен никой не ме е канил да вземам участие в никакво държавно управление ", разкри Иван Демерджиев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР