"Има клиентелистки назначения в националното радио и това буди подозрението,

...
"Има клиентелистки назначения в националното радио и това буди подозрението,
Коментари Харесай

Лили Маринкова: Клиентелистки назначения в БНР будят подозрението, че е под аренда

"Има клиентелистки назначения в националното радио и това буди съмнението, че медията е дадена под аренда. Това са хора, които нямат общо с нашата медия ". Това уточни журналистът от БНР Лили Маринкова, която през вчерашния ден беше пенсионирана небрежно, откакто съдът я върна на работа в медията заради непозволено уволняване.

По думите й обстановката в радиото наподобява на случая с служащ на градежа на новото Народно събрание и частната охранителна компания. „ Успоредно до държавното се прилепва нещо частно, което като паразит да се възползва, в това число и от отклонение на средства от държавната медия”.

Маринкова разяснява по бТВ, че в радиото има и необикновени ограничения за сигурност. По думите й няма да се учуди, в случай че и там е „ кацнала” охранителна компания, а в БНР има хора, които основават суматоха и чувство за неустановеност.

Журналистката разяснява още, че не желае да насочва послания към генералния шеф на радиото Александър Велев и моли към персоналната му отговорност. Тя добави, че има една сензитивност към рецензията в медията.

Междувременно публицисти, музиканти и хорът на радиото стачкуваха пред постройката на БНР.

Това е пети или шести митинг с искане за почтено възнаграждение.

Снимка: бТВ
Източник: glasove.com
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР