Има катастрофално разминаване между националните обещания за съкращаване на емисиите

...
Има катастрофално разминаване между националните обещания за съкращаване на емисиите
Коментари Харесай

Обещанията и нужните съкращения на парникови газове се разминават катастрофално


Има пагубно разминаване сред националните обещания за редуциране на излъчванията парникови газове и съкращенията, които са нужни, с цел да се задържи световното стопляне под 2 градуса по Целзий спрямо доиндустриалната ера. Това предизвести шефът на Програмата на Организация на обединените нации за околната среда Ерик Сулхейм, представен от Франс прес.

" Сегашните задължения на страните покриват едвам една трета от нужните съкращения на парникови газове, което основава рисково разминаване " и това предвещава тежки нарушавания в климата като жеги, наводнения и супер-урагани, акцентира Сулхейм.

" Правителствата, частният бранш и гражданското общество би трябвало да компенсират това пагубно разминаване ", съобщи той в годишния отчет за международните дейности по климата, броени дни преди конференцията за битка с климатичните промени идната седмица в Германия.

Емисиите парникови газове може да се окажат с към 30 % над нивото, което е належащо за опазване на контрактувания предел от 2 градуса.

" Без нараснали упоритости евентуалното приблизително нарастване на световната температура ще е от порядъка на 3,0-3,2 градуса по Целзий до края на века ", се споделя в отчета, представен от Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР