Има как да преборите следобедната умора, без това да ви

...
Има как да преборите следобедната умора, без това да ви
Коментари Харесай

Ако много ви се спи следобед, яжте!

Има по какъв начин да преборите следобедната отмалялост, без това да ви коства прекалено много калории!

След тежък и изобилен обяд, нормално ни се доспива, защото цялата сила на организма ни е ориентирана към култивиране на признатата храна . Времето сред 2 и 4 е моментът когато ни се прияжда сладко или ни се допива кафе, тъй като тези храни и питиета съдържат задоволително захар, с цел да ни разсънят и освежат.

За страдание, приливът на сила не трае дълго и доста скоро по-късно ще се почувствате даже по-уморени от преди. Освен това, захарта и кофеина, които приемате следобяд може да провокират проблеми със съня и не на последно място спомагателните калории няма да се отразят добре на талията.

 Ако доста ви се спи следобяд, яжте!

За да си възвърнете силите без това да въздейства върху фигурата ви, има няколко храни, които може да хапнете в ранния следобяд и по този начин да преборите сънливостта и да запазите фигурата си. Консумирайте допустимо минимум модифицирани храни или с други думи заложете на пълнозърнестите и свежи артикули .

Овесената каша

Не си мислете, че овесената каша е подобаваща единствено за закуска. Тя е съвършена за следобеден снак, защото ще ви засити и ще ви даде нужната сила даже да упражнявате по-късно. Добавете сушени плодове, мед или канела, а в случай че въпреки всичко ви се похапва нещо сладко, прибавете малко черен шоколад. Плюсът на това ядене е, че даже да се намирате на работа, са ви нужни единствено гореща вода или затоплено прясно мляко и няколко лъжици овесени ядки .

Плодова салата

Плодовете са превъзходен източник на сила и също така ще залъжат глада ви за сладко следобеда. Ако имате опция, комбинирайте няколко плода като банан, ананас, ябълка и круша . Добавянето на по-кисел и цитрусов плод ще разсънят освен рецепторите ви, само че и целия организъм. Друга алтернатива да приемете повече плодове едновременно са фрешовете и смутитата .

Ядки

Суровите ядки са идеалният следобеден снак – хем ще ви заситят, хем ще ви дадът доста сила. Независимо дали изберете единствено един тип ядки или си извършите микс – лешници, бадеми, кашу – незабавно ще се почувствате заредени и освежени . Ядките са богати на фибри, магнезий и желязо. Ако въпреки всичко ви се похапва нещо сладко, може да добавите сушени плодове като стафиди към миска с ядки.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР