Има жестока съпротива от различни среди в България срещу създаването

...
Има жестока съпротива от различни среди в България срещу създаването
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Има жестока съпротива срещу създаването на редовна власт

„ Има жестока опозиция от разнообразни среди в България против основаването на постоянна власт, в която участваме ПП-ДБ. Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Атанас Атанасов “, ръководител на ДСБ.

„ Останалите политически сили доста съжаляват, че не са се споразумели за първия мандат “, сподели той по Нова тв. Според него създалата се обстановка демонстрира, че ПП-ДБ са на прав път.

„ Политическата рецесия в България, почнала с митингите през 2020 година, не е решена. Битката сред остарялото статукво и новите политически сили не е решена. На изборите видяхме, че силите са изравнени “, сподели Атанасов.

Според него една от аргументите да има такава твърда офанзива са готовите ни законопроекти за смяна на системата за сигурност у нас. „ На фона на войната в Украйна видяхме пробиви. Руската агентура е задействана оптимално у нас. Тя е заинтересувана у нас да има пробив. Има амалгама от ползи, ориентирана към основаването на постоянно държавно управление с мандата на „ Продължаваме промяната “, уточни Атанасов.

По отношение на Радостин Василев, който се чака да разгласи през днешния ден собствен политически план и да огласи секрети записи, Атанасов сподели: „ Той евентуално е един упорит човек, на който не са му задоволени упоритостите. Той е един инструмент на тези, които не желаят държавното управление “.

Според ръководителят на ДСБ става дума за разнообразни среди, които другояче между тях не се понасят, само че в този момент си взаимодейства. Среди, свързани с президентството, на които им се услади служебната власт и такива от някои от партиите на статуквото, сподели Атанасов. „ Не мога да знам на 100% дали президентът е обвързван, само че има хора към него, министри, които се надяваха да ръководят по-дълго “, добави той.

„ Ние ще създадем всичко належащо, макар офанзивите, с цел да създадем постоянна власт, тъй като това е належащо на България “, акцентира Атанас Атанасов и попита риторично към този момент пет дни има съглашение сред акад. Николай Денков и Мария Габриел за сформиране на държавно управление, само че за какво президентът Румен Радев се бави с връчването на втория мандат.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР