Има известно засилване на натиска от мигранти по границата ни

...
Има известно засилване на натиска от мигранти по границата ни
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Има известно засилване на натиска по границата с Турция, но е под контрол

Има известно усилване на натиска от мигранти по границата ни с Турция, само че към този момент то е под надзор и няма никаква паника, че може да сътвори проблеми за България. Това сподели в предаването „ Тази сутрин” по bTV посланикът ни в Турция Надежда Нейнски.

По думите ѝ вълната не е огромна, а българските и турските граничари имат задоволително надзор върху обстановката.
Дежурство по границата: Патрули на " Специални сили " против незаконните мигранти За към 40 дни има 232 недопуснати извършители на българска територия
„ Един от главните фактори, от които всички се притесняваха, е какво ще се случи в сирийската провинция Идлиб. Това беше най-голямата опасност за нова мигрантска вълна. Постигнатото споразумеие беше глътка въздух на утешение освен за Турция, само че и за Европа”, съобщи тя във връзка постигнатата сделка за основаване на демилитаризирана зона.
Ердоган и Путин договориха 20 км демилитаризирана зона в Идлиб От нея ще бъдат изтеглени всички тежки оръжия като танкове и ракетни системи
Според нея съглашението се приема с облекчение и следва да забележим по какъв начин ще се ползва то и доколко страните ще съблюдават поетите задължения.

„ Русия би трябвало да успее да убеди Асад да одобри съглашението, с цел да може наличието на турските войски да бъде легитимно”, уточни Нейнски.

„ Централната банка подвигна лихвените проценти в Турция в опит да управлява инфлацията – нещо, което като цяло беше подложено на критика от Ердоган, само че на процедура се случи”, посочи Надежда Нейнски.

„ Търси се метод да се успокоят пазарите и да се овладее сривът на лирата. Няма по какъв начин турският бизнес да не бъде обезпокоен, изключително компании, теглили огромни заеми във валута”, добави тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР