Има известни съмнения за самоволна размяна на двамата шофьори в

...
Има известни съмнения за самоволна размяна на двамата шофьори в
Коментари Харесай

„Юнион Ивкони”: Самоволна размяна на двамата шофьори на злощастния автобус, обърнал се на АМ „Тракия”


„ Има известни подозрения за самоволна замяна на двамата водачи в част от курса ” на злощастния рейс, който се прекатурна на автомагистрала „ Тракия ” в понеделник, 20 души пострадаха.

Освен разпоредената от транспортния министър Московски инспекция, компанията, притежател на рейса - „ Юнион Ивкони “ също предприе вътрешна.

„ Заключението от направената вътрешна инспекция във компанията е че макар изрядната документи, проверяващият екип има известни подозрения за самоволна замяна на двамата водачи в част от курса ”, обявиха от управлението на превозвача.

От там изясняват още: Курсът по постоянната София – Слънчев бряг (начален час 17:00 ч.) е бил квалифициран от екипите на превозвача по правилник. Извършени са всички инспекции преди началото на курса – предпътен обзор на рейса, по време на който е маркирано, че в транспортното средство има работещ и изправен тахограф, обзор на спирачен уред, разписание, лиценз, попълване на дневник и така нататък В този смисъл обвиняванията, че превозвачът не е оборудвал рейса с изправно устройство са изцяло безпочвени. Тахографският лист, който съставлява хартиеният притежател, върху който се записва информацията от курса, се поставя в устройството от водача, изпълняващ съответния курс. „ Юнион Ивкони “ все още няма достъп до съответния тахографски лист за курса София - Слънчев бряг (начален час 17:00 ч. на 30.10.2017 г.), тъй като той не е приключен и не е предаден от водача на превозвача и се намира в следствените органи.

Автопаркът на транспортна компания „ Юнион Ивкони “ все още се състои от над 400 рейса, които подлежат на всекидневни инспекции за техническа редовност преди всеки курс (предпътен преглед). Автобусите и водачите, които оперират под марката на транспортния транспортьор, правят приблизително 300 курса дневно на територията на България и транспортират среднодневно по 1 000 пасажери, а на годишна база това значи към 4 милиона пътуващи. От 1 януари 2017 година до този миг на "Юнион Ивкони" ООД е формиран 1 /един/ акт за нарушаване, който в законоустановения период е обжалван от нас пред Софийски областен съд и до този миг не е влезнал в действие. Превозвачът е под непрекъснат мониторинг и инспекции от отрасловите институции. От 1 януари 2017 година са осъществени една сложна инспекция от ИА „ Автомобилна администрация “, сега в ход е втора сложна инспекция. Независимо от случая и преди него са в развой инспекции от Национална агенция за приходите, Инспекция по труда, а приблизително един път седмично „ Юнион Ивкони “ предстои на инспекции и от ИА „ Автомобилна администрация “. В този смисъл изказванията, че компанията транспортьор от една страна е сериен извършител, а от друга, че не е проверявана също не се основават на истината ”, обявиха от „ Юнион Ивкони “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР