Има известен превес в обществените нагласи в подкрепа на зимното

...
Има известен превес в обществените нагласи в подкрепа на зимното
Коментари Харесай

Екзакта: 48% от българите предпочитат да се приеме като постоянно зимното часово време

Има прочут превес в публичните настройки в поддръжка на зимното часово време като непрекъснато в страната ни въз основата на национално представително изследване, направено от 28 септември до 5 октомври измежду 1000 души в 125 гнезда в 92 обитаеми места. Това установяват от "Екзакта рисърч груп ".

Според данните 48% от интервюираните избират зимното часово време да се одобри като непрекъснато в България, а 32 на 100 желаят лятното часово време да се вкара за непрекъснато у нас. Една пета от интервюираните нямат мнение по въпроса.

Най-често без мнение са младите българи на възраст под 30 години. Европейската комисия предложи от идната година да отпадне сезонната промяна на часовото време и всяка от държавите-членки на Европейски Съюз да реши кое време ще ползва като непрекъснато - лятното или зимното. Привържениците на позицията зимното часово време да бъде непрекъснато у нас са по-често дами, хора на възраст над 59 години и поданици на провинцията. В изгода на избора на лятното часово време за непрекъснато се изричат по-често хора на възраст сред 30 и 40 години, високообразовани и поданици на столицата.

Профилите на подкрепящите тези две позиции са показателни за това, че съществуват прагматични и рационални причини измежду избрани групи хора. Това допуска да се организира необятна и открита полемика по въпроса, с цел да се стигне до най-благоприятен избор, разясняват от "Екзакта ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР