Има извънредно положение, което беше гласувано и от Народното събрание.

...
Има извънредно положение, което беше гласувано и от Народното събрание.
Коментари Харесай

Хр. Мутафчиев: Когато са застрашени животи, да не говорим за пари

„ Има изключително състояние, което беше гласувано и от Народното събрание. Държавата постанова ограничения за избавление на нашия живот, а ние започваме да си задаваме въпроси: би трябвало ли, прави ли са, или не са? ”, възмути се артистът Христо Мутафчиев от ефира на Нова тв. 

Председателят на Съюза на артистите в България беше поканен в студиото на „ Събуди се ”, с цел да разяснява по какъв начин сътрудниците му се отнасят към затварянето на театрите поради ковид. Актьорът призна, че и на него не му се е понравило решението да си стои у дома, вместо да върви да играе в театъра, само че избира да си стои известно време затворен, с цел да не стои доста по-дълго. 

На въпроса за терзанията на доста артисти по какъв начин ще посрещат потребностите си и каква ще е финансовата цена на карантината Мутафчиев беше безапелационен, че когато животът на доста хората е в заплаха, не е редно да се вършат стопански калкулации. Това трябвало да стане, когато най-големите опасности отминат. 

„ Аз персонално съм дал заричане на сътрудниците си от всички театри в България, и то освен на актьорите, а и на всички, които работят в областта на театралните театрални изкуства, че ще съм първият човек, който ще висне на врата на страната, с цел да се употребяват фондовете, които ще обезщетят сътрудниците ми. Едно е несъмнено, заплатите на артистите ще бъдат изплащани.  ”.

Мутафчиев не пропусна да похвали екипа на спектакъл „ Възраждане ” за онлайн излъчването на спектаклите им, първият от които е бил гледан от 3000 фенове, а вторият - в събота - от 6000. Без да се ангажира с дата, той даде обещание, че връчването на театралните награди „ Икар ” може даде забави, само че няма да бъде анулирано. 

В края на разговора актьорът бе оптимист: „ За първи път виждам страната в силата си и на мястото си ”. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР