Има износване на материала. И това създава особено противоречие, защото

...
Има износване на материала. И това създава особено противоречие, защото
Коментари Харесай

Социолог: Основните партии не знаят накъде да тръгнат

Има изхабяване на материала. И това основава изключително несъгласие, тъй като хората хем желаят смяна, хем малко ги е боязън от нея. Не ти харесва политиката, но това, което става в стопанската система, те успива. И някак си не искаш да правиш внезапни придвижвания. Това сподели политологът Първан Симеонов.
Според Симеонов това несъгласие слага политическия развой в ступор и по тази причина главните партии не знаят накъде да тръгнат.

Политологът изясни, че борбата у нас е кой ще е бенефициент на консервативната вълна, заляла Европа.

" Естественият бенефициент са Патриотите, единствено че те настойчиво скапват това, което реализираха. Това, което Волен Сидеров и Валери Симеонов вършат, до един миг е добре, тъй като напряга личния им електорат, т.е. не дава на партиите им да се обезличат в общия микс на Патриотите. Но то стартира към този момент малко да тежи. По-трудното направиха, а в този момент на по-лесното е допустимо да се издънят. И с цел да затворим скобата - Патриотите, след тези кавги между тях, сякаш не помнят да си вземат бонусите от консервативната вълна ", разяснява Симеонов пред Банкеръ обстановката в обединението " Обединени патриоти ".

По думите му Движение за права и свободи пък сякаш се снишава и не държи на някакви бързи, внезапни жестове и развръзки, до момента в който Българска социалистическа партия е опряла в максимума си.

Той предвижда, че през есента вътрешнополитически сюжети при премиера Бойко Борисов няма да липсват. " На ГЕРБ доста дюшеш им пристигна абсурдът с Митьо Очите тъкмо през август. Така хубаво удрят политическия си съперник, че чак се чудя дали това не беше някакъв коз, който пазеха тъкмо за този миг. Нека да не забравяме, че Борисов съумява да трансформира редица сюжети, които са против него, в свои. Нещо сходно се опитва да направи и със обществените митинги в последно време. Нещата там започнаха да наподобяват по този начин - има обществени митинги, Борисов усеща това, кани протестиращите, чува ги и стартира нещо да прави ", разяснява политологът.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР