Има индикация, че в проекторегламента за следващия програмен период 2021-2027

...
Има индикация, че в проекторегламента за следващия програмен период 2021-2027
Коментари Харесай

Отпускат 63 млн. евро за извеждане от експлоатация на блокове 1-4 на АЕЦ Козлодуй

Има индикация, че в проекторегламента за идващия програмен интервал 2021-2027 година за България ще бъдат отпуснати 63 млн. евро за извеждане от употреба на блокове 1-4 на АЕЦ " Козлодуй ". " Ние ще се оправим с финансирането на тази стратегия за извеждане на дребните блокове до 2030 година ", разяснява зам.-изпълнителният шеф с сектор " Финанси, администрация и сигурност " на Директива за птиците РАО Маргарита Коркинова в отговор на журналистически въпрос на брифинг след семинара на предприятието през днешния ден в Софияь съобщи " 24 часа ". Тя посочи, че по последната оценка дефицитът на средства за програмата за извеждане на употреба на блокове 1-4 от АЕЦ " Козлодуй " до 2030 година е 91 млн. евро.

Маргарита Коркинова посочи, че българското съфинансиране се съблюдава от към 31-32 % годишно от общите разноски. " Засега нямаме проблеми във финансирането на тези действия ", сподели Коркинова. Освен това България извънредно спестовно изразходва средства за тези действия. Тя даде за съпоставяне, че финансирането за извеждането на четирите блока у нас е по-малко, в сравнение с в Словакия, където се извеждат от употреба два блока. Според нея тъкмо това прави страната ни по-силна, тъй като се " прави нещо неповторимо с по-малко средства, в сравнение с в другите страни ".

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР