„Има индикации, че ЕК ще препоръча отпадането на мониторинговия механизъм.

...
„Има индикации, че ЕК ще препоръча отпадането на мониторинговия механизъм.
Коментари Харесай

Крум Зарков: Не намираме повод за гордост че, че ЕК препоръчва да отпадне механизмът за сътрудничество и проверка

„ Има индикации, че Европейска комисия ще предложи отпадането на мониторинговия механизъм. За страдание, не намираме мотив за наслада или горделивост, че Комисията предлага да отпадне механизмът. Всъщност рекомендацията напълно не значи, че това е краят му”, това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” и член на ИБ на Българска социалистическа партия Крум Зарков в Шумен във връзка Доклада на Европейска комисия по механизма за съдействие и инспекция за България и Румъния.

Той посочи, че занапред би трябвало да се изкаже Екологичен потенциал и Съветът, а от левицата се притесняват, че някои от страните членки няма да споделят ентусиазма на Комисията.

„ Още повече, че механизмът от дълго време изчерпа своето ефикасно дейстивие, той се трансформира в „ политическа дъвка” – виновност за това има и Юнкер, който преди време даде обещание, че махнизмът ще отпадне, като по този начин направи въпроса политически, а не съотносим към обиктивни критерии”, добави Зарков.

Той изрази вяра, че тази рекомендация няма да подсети рекомендациите за Шенген: „ Имаме доста рекомендации, само че към момента сме надалеч от това пространство”.

„ Българските жители добре знаят положението на правосъдната ни система и проблемите, които имаме с корупцията. Всички би трябвало да работим, с цел да ги преодолеем, без значение какво ще се случи с този механизъм и дали ще бъде заместен с различен, може би по-строг”, заключи Зарков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР