Има индикации, че доставката на първите самолети F-16 ще закъснее,

...
Има индикации, че доставката на първите самолети F-16 ще закъснее,
Коментари Харесай

Янев: Доставката на самолети F-16 може да закъснее

Има индикации, че доставката на първите самолети F-16 ще закъснее, сподели министърът на защитата Стефан Янев.

Конкретният период към момента не е изрично явен и е въпрос на договаряния, уточни Янев. Договорът със Съединени американски щати е сред двете държавните управления. Трябва да създадем диалозите със Съединени американски щати като стратегически сътрудник и да кажем какво тъкмо се случва, в случай че не дойдат в точния момент. Това визира нашата организация и обмисляне, в това число и авансово обмисляне за благоприятни условия кой ще извършва тази задача преди идването на тези самолети. Така че диалозите предстоят, изясни министър Янев.

Предложихме по-гъвкава и отворена идея за създаване на батальонна бойна група в България, разяснява началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, който показа през днешния ден разбора на положението и подготовката на Въоръжените сили през 2021 година.

На основата на механизиран батальон, с избрани подразделения за бойна поддръжка, ние представяме пред съдружниците опцията да ни усилят с избрани формирования, които покриват дефицитите на въоръжените ни сили, изясни адмирал Ефтимов.

Опциите са разнообразни, означи Ефтимов и добави, че има опция за привличане на необятен кръг от искащи страни. На първо време има няколко разновидността, само че това е концепцията - желаеме бързо да покажем, че в България въоръжените ни сили, взаимно със съдружниците, могат да показват качества на акумулиране на възпиращ капацитет, изясни Ефтимов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР