Има и друг странен кадрови ход на ресорния министър за

...
Има и друг странен кадрови ход на ресорния министър за
Коментари Харесай

Пак кадрови чистки в БЕХ и АЕЦ ”Козлодуй” frognews.bg

Има и различен чудноват кадрови ход на отрасловия министър за БЕХ - Стелиан Коев, назначен през май 2021 година (тогава имаше вълна от състезания от последното държавно управление на Бойко Борисов), е освободен, а на негово място е комплициран Иво Иванов. И това предопределение е краткотрайно - до провеждането на конкурс, написа още Капитал ".

 

Има решение на БЕХ за промени в управлението на АЕЦ " Козлодуй ". Оказва се, че са били извършени доста " дискретни " състезания за шефове на нуклеарната централа, за които няма никаква обществена информация - кои претенденти са се явили, по какъв начин са класирани и определени.

Разбира се единствено, че Георги Кирков, който влезе в управата на АЕЦ-а предишното лято, резервира позицията си. Но Андрей Красночаров, който бе назначен дружно с Кирков, е останал отвън борда. Подписът на Красночаров стои под спогодбата сред АЕЦ " Козлодуй " и четири компании от групата на Христо Ковачки, с която държавната централа се отхвърля от 129 млн. лева неустойки по правосъдни каузи. Не е ясно дали това е причина за отстраняването му. Неговото място в нуклеарната централа заема Свилена Николова, която съгласно Търговския указател е била в ръководството на " Енергоремонт - Козлодуй ", " Енекод " и " АСМ - груп ". Документи от публични поръчки на АЕЦ " Козлодуй " от 2019 година демонстрират, че дамата е работила за " Дитсманн " - компанията, в чието управление е бил и сегашният енергиен министър Росен Христов.

Абсолютно неразбираемо е за какво краткотрайно държавно управление си разрешава да кадрува в основни значими предприятия, като бави провеждането на конкурсни процедури, назначава краткотрайно ръководещи и не блаоволява да споделя с обществото претекстовете за уволненията и назначенията. Тъй като президентът Румен Радев не реагира и на предходни сходни чистки, излиза, че утвърждава кадровите ходове на министрите си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР