Има хора, за които България, българщината, българският фолклор и историческа

...
Има хора, за които България, българщината, българският фолклор и историческа
Коментари Харесай

Румен Радев: Има хора, за които България, българският фолклор и историческа памет са не просто кауза, а смисъл и начин на живот

Има хора, за които България, българщината, българският фолклор и историческа памет са не просто идея, а смисъл и метод на живот. Това съобщи президентът на гала в Гербова зала на „ Дондуков “ 2, на която удостои с почетен знак на Президента Христо Димитров, живописен началник, продуцент и хореограф на Национален фолклорен отбор "Българе ", за неговите заслуги за популяризирането на българското фолклорно изкуство.

В словото си Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на сподели, че милиони са хората, които ценят и обичат българския фолклор, а хиляди са призваните да придвижват българската историческа памет, танцови и музикални обичаи и да ги предават на идващото потомство. По думите му измежду многоликото голям брой от персони и организации блестящо място заема името на Христо Димитров и неговата „ рожба “ Национален фолклорен отбор „ Българе “.

Радев ще взе участие във конгрес с японски предприемачи и ще се срещне с министъра на външните работи на Беларус

„ Вашият публичен престиж е израз на безпределната ви безрезервност на тази идея, висок професионализъм и персонална родолюбива посветеност “, акцентира президентът.

Като доказателство за нестихващата креативна сила на ансамбъла президентът открои извършените над 1500 концерта у нас и в чужбина, възторжената аудитория и изправените на крайници зали. Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на съобщи, че Христо Димитров и неговият екип съумяват да създадат и невъзможното, с цел да увлекат, развълнуват и допрян хора, които даже не са чували за страна ни.

„ С вашите концерти и постановки успявате да обедините българите към магията, силата и силата на нашите обичаи и фолклор. Всички българи, обединени дружно в името на една единена духовно България, в това е и нашата мощ “, сподели още в словото си президентът.

„ Не си припомням в историята на отбор „ Българе “ да сме имали по-добро отношение на президентската институция към това, което вършим “, съобщи Христо Димитров и благодари за високото отличие и оказаната чест.

Пред президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на и гостите на церемонията той даде обещание, че ще посвети живота си на идеята България и със своя екип ще продължат да поставят старания, с цел да разпространяват, запазят и предават българския фолклор и обичаи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР