Има хора във властта, които с удоволствие биха отложили следващите

...
Има хора във властта, които с удоволствие биха отложили следващите
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Има хора във властта, които с удоволствие биха отложили следващите избори

”Има хора във властта, които на драго сърце биха отсрочили идващите парламентарни избори, само че с цел да не се наложи да се стига до това, е добре още в този момент и в България да се одобри отдалечен прийом на гласоподаване.
Това сподели пред БНР икономистът и някогашен народен представител Мартин Димитров по отношение на писмото, изпратено от клуб „ Просперитет “ до премиера Бойко Борисов, в което показват терзание за парламентарните избори през 2021-ва година.

" Каквото и да се случва, по този начин ще бъде обезпечено на хората присъединяване в изборния развой ", посочи той и добави:

" Никой не знае по кое време и до каква степен ще бъде овладяна епидемията от Covid-19 и заради това в европейските страни има отдалечен прийом на гласоподаване - електронно или по пощата ".

Димитров разяснява, че с гласоподаване по пощата ще бъдат спестени доста разноски и ще се усили трагично изборната интензивност, тъй като ще улесни изборният развой в чужбина, където има милиони българи.

" Гласуването по пощата би трябвало да бъде направено по този начин, че да има надзор - с приемане на код, който да бъде маркиран при самото гласоподаване, тъй че да има идентификация на лицето, което подава гласа си по този метод. За да може по-късно лицето да ревизира дали неговият глас е бил регистриран ".

Димитров уточни, че " Демократична България " има написан законопроект за гласоподаване по пощата.

Според него в този момент е моментът за този спор, тъй като, в случай че се изчака още, доста представители на ръководещите и на ЦИК ще кажат, че доста желаят да създадат това, само че изборите наближават и няма време.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР