„Има хора в България и протестиращи, които казват – разпускаме

...
„Има хора в България и протестиращи, които казват – разпускаме
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: Няма машини, няма избори

„ Има хора в България и протестиращи, които споделят – разпускаме Народното събрание и отиваме на избори. Избори не може да има, защото машини не може да има, а в закона написа, че се гласоподава единствено с машини. Тоест, ние към този момент напущаме демократичния терен, в случай че създадем това, което желаят доста хора. Няма избори. Няма машини. Те са противозаконни, в случай че са с хартия, затова какво вършим? Трябва да се мисли. В България мисленето е в доста огромен недостиг. “ Този коментар направи пред " Хоризонт " проф. Михаил Константинов, някогашен член на Централната изборна комисия и сегашен ръководител на Съвета на шефовете на “Информационно обслужване”.

Време за въвеждането на машинно гласоподаване явно няма, само че то е малко даже, в случай че изборите са постоянни, счита Константинов. Той напомни, че най-късната допустима дата за провеждането на изборите е 28 март следващата година.

„ Съгласно сега настоящите текстове в Изборния кодекс във всички секции с над 300 гласоподаватели ще се гласоподава единствено с машини. Това са към 9 хиляди секции на територията на страната. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР