Има хора, които са преодолели говорния си дефект и смело

...
Има хора, които са преодолели говорния си дефект и смело
Коментари Харесай

Неподозираните дефекти на ПЕТ известни звезди

Има хора, които са преодолели говорния си недостатък и самоуверено са следвали фантазиите и задачите си. Те не са си поставяли сами граници, а фантазиите им са се трансформирали в действителност. Вижте 5 звезди, които са заеквали:

Чарли Шийн
Звездата от сериала „ Двама мъже и половина” е трябвало да преодолее заекването, с цел да реализира триумфа си като артист. „ Чарли ставаше нервозен всякога, когато трябваше да четем сюжета за „ Двама и мъже и половина “, споделя приятелят му и сътрудник Джон Крайър.

Чарли стартира да заеква от стрес. Като дете звездата търпи доста насмешки от съучениците си. „ Бях втори или трети клас и имаше деца, които бяха извънредно злонамерени и жестоки. Те ме атакуваха непрекъснато “, споделя Чарли. Актьорът получава под паника офанзиви, а малко по-късно стартира да заеква. „ В учебно заведение знаех всички отговори, само че стопирах да подвигам ръката си. Отказах се да приказвам “, споделя Чарли Шийн.

Историята на звездата е доказателство, че даже хората, които заекват, могат да реализират триумф в професионални области, които изискват актьорско майсторство или обществено говорене.

Мерилин Монро
Мерилин Монро също се е борила със заекване в разнообразни интервали от живота си. Понякога доста мъчително. Всъщност фамозният ѝ бездънен глас се дължи на заекване в детските години. Най-важният съвет, който е получила от логопеди, е бил да вдишва съзнателно тъкмо преди да проговори.

Мерилин съумява да преодолее казуса, само че заекването се връща в последните месеци от живота й, когато тя е на върха на славата и преди загадъчната й гибел да я трансформира във безконечна икона. По време на фотосите на последния ѝ филм " Something's Got to Give " актрисата има големи проблеми с репликите. Твърди се, че това е поради напрежението, подбуден от плевел персонален живот, гарниран с опиати, алкохол, кавги и американски президенти.

Емили Блънт
Актрисата Емили Блънт също е била измъчвана от заекването в ранните стадии на живота си. Животът на Блънт бил изпълнен с доста занимателни действия като пеене, свирене на виолончело и конна езда. Не е ясно какво провокира мощното заекване, само че звездата съвсем стопира да приказва от терзание.

„ Бях мъдро дете и имах доста да кажа, само че просто не можех да го кажа. Родителите ми ме водеха на редица логопеди, само че нищо не помагаше. Тогава един от учителите ми предложи да вземам участие в учебната пиеса и да играя персонаж с акцент. Започнах да се трансформирам в този нов воин и по този начин, отпускайки се, усетих, че заекването ми изчезва, когато съм на сцената “, споделя Емили. От години тя е представител на „ Фондация за заекването”.

Кендрик Ламар
Интересът му към писането на лирика и текстове на песни стартира доста по-рано от сполучливата му музикална кариера. Преподавателят му по британски го среща със света на римите и метафорите. „ Можете да сложите всичките си усеща на лист хартия и те биха имали смисъл за вас “, споделя хип-хоп звездата. Като седемкратен притежател на премията „ Грами “ е мъчно да се повярва, че Ламар е заеквал. Вместо това да попречва триумфа му, Ламар твърди, че тъкмо заекването е насърчило музикалната му кариера. „ Насочих силата си към музиката. По този метод мисля по-трезво и за мен е чест, че пристрастеността и упорството ми служат за ентусиазъм на всички, които имат подобен проблем “, споделя звездата.

Ед Шийран
Преди да доближи сегашната си популярност, Ед Шийран е трябвало да се оправи с тежко заекване като дете. В продължение на години Шийран пробва редица лечения за подкрепяне на тирада, само че това, което му оказва помощ, е музиката. „ От дребен необикновено доста се възпламених по музиката, и по-точно рап музиката. The Marshall Mathers LP на Еминем беше първият албум, който татко ми ми купи, когато бях на девет години, без да знaе какво се пее в него. Когато бях на 10, към този момент бях научил всяка дума от него наизуст “. Ед изяснява по какъв начин тъкмо музиката на Еминем му е помогнала със заекването: „ Той изстрелваше римите си доста бързо и доста мелодично и проницателно. Имитирайки го, започнах да се избавям от заекването си “.


Източник: Дарик
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР