Има хора, които по различни причини се хвърлят стремглаво да

...
Има хора, които по различни причини се хвърлят стремглаво да
Коментари Харесай

Раболепието към властта – начин на пълзене. обикновени хроники

Има хора, които по разнообразни аргументи се хвърлят стремително да пазят властта в дните на митинги. Всеки от тях има своите претекстове. Възможно е даже някои от тях да имат вяра, че са прави. Странното е, че волно или несъзнателно те дават ум, порицават и пазят Борисов, Гешев и кабинета, а не показват кардинална позиция.
Да им дадем думата, а вие сами преценявайте.

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски след извоюване на Суперкупата на България в дуел с „ Лудогорец “ в Разград:

„ Тези, дето лежат на площада, да си лежат и да чакат някой да ги храни. Аз храня 350 индивида и тези момчета съм ги основал с дребни стотинки. Трябва да се хванете да бачкате, тъй като сте едни от основателите на проблемите, които стават и във футбола, и в страната. Бачкане би трябвало, младежи! Работа! Не лежане по улиците! “

29 февруари, 2020. Премиерът Бойко Борисов посети Пловдив, с цел да се срещне с управленията на локалните „ Ботев “ и „ Локомотив “. С него са министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„ Както знаете, отпускаме 25 милиона за стадиона на „ Ботев “ и 12 милиона за този на Локо ", - разгласи Бойко Борисов.

Христо Крушарски знае, че отпуснатите милиони не са от чекмеджето на Борисов, а са на българсикте данъкоплатци. Крушарски има строителен бизнес и осъществя облаги, което е в реда на нещата. Но без никой да пита данъкоплатците, огромна част от които „ лежат на площада “, му отпускат милиони. " Хранят " ли го? Той твърди, че няма да вземе и стотинка облага от тези милиони, само че в България сме чували доста неща, пък след това е излизало друго. Не се съмняваме в неговата уместност, само че се е случвало, нали? В Пловдив се носят клюки, че бил доста „ гъст “ с властта, само че несъмнено не е правилно. Нали, господин Крушарски? И за протокола: част от протестиращите са българи, които учат, живеят и работят в чужбина. Подкрепят ги българи от 22 града в Германия, Франция, Англия, Канада, Съединени американски щати, Австрия и други Всяко година те изпращат на свои родственици, в това число с цел да могат да оцелеят тук, над 1 млрд евро. Именно те са най-големия задграничен вложител. Нека Крушарски и хора като него да печелят, само че да се въздържат да иронизират и подценяват другите.

***

Калин Каменов, кмет на Враца по бТВ: „ София и няколкостотин протестиращи не са България “. Кметът твърди също, че не е провел хора от ГЕРБ да приветстват Борисов във Враца по време на визитата му предходната седмица. Нямало по какъв начин тези хора да знаят, че Борисов ще отиде. Каменов, мисли преди да приказваш, а не назад. Като не са знаели по какъв начин са се събрали да скандират? 24 дни приблизително по 30-40 000 на митинг не са няколкостотин, колкото й да е надалеч от смятането Каменов...

Каменов надмина други клакьори на властта и с изразеното подозрение, че експертизата на лицензирана лаборатория в Съединени американски щати на записи с Борисов, е достоверна. Защото била поръчана от Елена Йончева. Според кмета проучване в друга лаборатория може да откри нещо друго… Каменов, Калине, въпросната лаборатория е в Топ 5 на най-големите структури от този жанр в Съединени американски щати. С нея работят ФБР, Държавния департамент, Националната работа за сигурност, Министерство на правораздаването, както и Европол и други европейски институции. Коя „ друга лаборатория “ смяташ, че ще даде разнообразни резултати? Тази на българското Министерство на вътрешните работи? Това самичък ли го измисли или някой ти го сподели? Ще го кажеш ли и на щерка си?

***

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора по Нова тв: „ Не бива поради митингите да страдат елементарните жители “. Живко, протестиращите какви жители са? Необикновени? Завършил си „ Европеистика “, в кой учебник прочете за разделянето на жителите на „ елементарни “ и други? Около 70 на 100 от протестиращите в София, които в някои дни доближават 120 000, са на твоята възраст. Имаш ли нещо общо с тях или ти си „ невероятен ръководещ “ и за теб те са платени от Васил Божков, Българска социалистическа партия, Мая Манолова, Слави Трифонов и президента Радев? Настина ли вярваш на сходни „ оперативни информации “? Чувал ли си за ченгеджийски постановки? Питай Борисов да ти разкаже…

Живко споделя още: „ Съдебната система би трябвало да бъде самостоятелна. Считам, че сега, с избрани условности, това се получава. Виждате, че и в кабинета " Борисов” имаше доста задържани министри и в последна сметка привлечени като обвинени ".

Живко, в действителност ли мислиш, че правосъдната система е самостоятелна? И вярваш, че Иван Гешев бе определен за основен прокурор без някои " дребни зависимости “? Все отново допускаш, че е самостоятелна с „ избрани условности “… Значи знаеш по какъв начин е станал изборът. Освен това поради „ условности “ стотици българи са преследвани и репресирани от прокуратурата, Национална агенция за приходите, КПКОНПИ, ДАНС и други институции. Много лежат в арестите с неуместни обвинявания. Наистина ли не си чувал за това?

" Повдигат се обвинявания, вършат се инспекции и точно това е естественият метод на действие на демокрацията ", - споделя още Живко европеиста. По естествения метод ли, Живко, Делян Пеевски не е разследван за нищо? А Владислав Горанов за ощетяването на страната с несъбраните над 700 млн от хазартни компании? Живко? Живко Тодоров, властта може и да допуска, само че не задължава към раболепство и говорене на лъжи.

***

Жан дьо Лабрюйер в своята „ Характери “ написа: " Какво е лицемер? Това е еластичен и сзнизходителен разум, който се усмихва раболепно при всеки ваш взор, възхищава се на всяка ваша дума и ръкопляска на всяко ваше деяние.

" Този, които е избрал да се движи като червей, няма право да се оплаква, че са го стъпкали ". Това пък е израз на Имануел Кант, немският мъдрец от Кьонисгберг. Кьонисгберг е преименуван от руската власт през 1946 година на Калининград…

И нещо от нас: Да служиш е ОК, да слугуваш е отврат.

Фрог нюз

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР