Има хора, които харесват луничките и такива, които ги мразят,

...
Има хора, които харесват луничките и такива, които ги мразят,
Коментари Харесай

Лунички на очите? Да, възможно е и не бива да ги игнорирате!

Има хора, които харесват луничките и такива, които ги ненавиждат, само че тук става дума за лунички по тялото и лицето. А знаехте ли, че може да имате лунички и на очите? Те са сходни на другите лунички, само че не постоянно са изцяло безобидни.

Всеки от нас има рождени белези и бенки. Луничките са доста сходни на рождените белези, само че могат да се появят и в окото ни. Те в действителност съставляват просто оцветяване на окото. Можете да имате лунички в предната част на окото, покрай ириса или под ретината, в задната част.

Луничките са формирани от кафези, наречени меланоцити, които са същите кафези, които вършат пигмента на кожата, косата и очите ви. Обикновено меланоцитите се разпределят отмерено в тъканта на тялото, само че от време на време тези кафези могат да се съберат дружно, формирайки лунички и белези.

Някои хора са по-застрашени от появяването на лунички в окото от други

Луничките не са изключително рядко срещани. Но те са най-често срещани при хората с бяла кожа (около 5% от тях), тъй като светлите очи, светлата кожа и бързото изгаряне на слънце са рискови фактори. Прекарването на доста време на слънце усилва възможностите да се сдобиете с лунички.

Луничките на очите са по-често срещани при възрастни хора, които са имали тежки слънчеви изгаряния и постоянно са се излагали на слънце. Изследователите не знаят точната роля на слънчевата светлина в здравето на очите, само че се счита, че " високата експозиция на хронична слънчева светлина " може да докара до лунички на очите.

За благополучие луничките на очите не провокират никакви признаци, като се изключи че наподобяват необичайно. Може да ги забележите, в случай че са в предната част на окото. Ако са откъм гърба, до ретината, има огромна възможност въобще да не ги забележите. И защото нямат никакви признаци, можете да разберете, че съществуват, когато посетите доктор.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР