Има хиляди дебати относно това дали е по-добре да консумираме

...
Има хиляди дебати относно това дали е по-добре да консумираме
Коментари Харесай

Въглехидратите убиват ли метаболизма ви?

Има хиляди диспути по отношение на това дали е по-добре да консумираме доста или малко въглехидрати, когато става дума за отслбване, за оформяне на тялото, за цялостното ни здраве и така нататък Тези разногласия в никакъв случай няма да свършат и това е тематика, по която всеки има друго мнение, което е изцяло обикновено, защото всяка диета се отразява друго на всеки организъм. Просто би трябвало да намерите метода на хранене, който е най-подходящ за вашия метод на живот, вид тяло и хранителни потребности.

Знаем, че диетите с ниско наличие на въглехидрати, като кето диетата, въздействат на кръвната ни захар, само че желаеме да разберем по какъв начин нашият макронутриен профил, изключително въглехидратите, може да повлияе на нашия метаболизъм.

Нашият метаболизъм е комплициран развой, който се отнася до това по какъв начин тялото ни създава сила от мазнините, захарта и протеините и по какъв начин съхранява тази сила. Обикновено, когато хората приказват за метаболизма, те приказват за метаболитния % - какъв брой сила / калории тялото може да изгори в избран интервал от време. Колкото повече сила тялото ви може да създаде, толкоз по-бърз ще бъде вашият метаболизъм.

Храните с по-малък термичен резултат изискват по-малко сила за обработка, което значи, че тялото ви не би трябвало да работи интензивно, с цел да ги изгори. Храни с по-голям термичен резултат изискват повече сила за изгаряне и обработка, което значи, че тялото ви ще работи по-усилено и ще изгори повече сила.

Храните, които са по-богати на въглехидрати, имат по-малък термичен резултат. Само тъй като въглехидратите имат по-малък термичен резултат, не значи, че би трябвало да започнете да спазвате диета с ниско наличие на въглехидрати или кето. Консумирането на умерено количество въглехидрати няма да забави метаболизма ви.

Колко въглехидрати би трябвало да консумирате дневно зависи от организма ви, метода ви на живот, равнището на интензивност, възрастта и така нататък Най-общо казано, храната ви би трябвало да съдържа най-голямо количество протеини и умерено количество въглехидрати и мазнини.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР