Има грешка, има и прошка. С времето ще се покаже

...
Има грешка, има и прошка. С времето ще се покаже
Коментари Харесай

Борисов: Партията понесе изключително тежък удар

Има неточност, има и амнистия. С времето ще се покаже дали са отговорни. Това съобщи министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде  БГНЕС. На брифинг в централата на партията тази заран Борисов заяви, че Даниела Дариткова ще размени Цветан Цветанов като ръководител на парламентарната група на партията. Преди да заяви това, Борисов и ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов сложиха подписи под съглашение за явяване на евроизборите с обща листа.

В сряда Цветан Цветанов, който водеше депутатите на ГЕРБ подаде оставка и напусна Народното събрание, само че остава зам.-председател на партията и ръководител на предизборния щаб. До напускането на Народното събрание от страна на Цветанов се стигна след имотния скандал, добил известност като „ апартамент гейт ”. Цветанов е придобил апартамент в първокласна постройка на компания „ Артекс ” със личен ВИП асансьор, водещ от гаража до всекидневната в влиятелния квартал „ Изток ”.

Преди Цветанов оставки подадоха министърът на правораздаването Цецка Цачева, зам.-министърът на спорта Ваня Колева и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов. Всички напуснаха кабинета, откакто са придобили жилища от компания „ Артекс ” на цени, надалеч под пазарните.

По думите на Борисов с оставките „ въпросът е решен ”. Всички забъркани са напуснали държавните постове, сподели още той.

Не разбирам какво е толкоз забавно от кое място е пристигнала офанзивата, сподели Борисов в отговор на журналистически въпрос.

Аз доста бих желал да видя нотариалните актове на всички съседи в тази постройка, сподели още Бойко Борисов.

Твърдението за приятелския огън е безспорна неистина, съобщи още той. Всички сме страдали от този скандал, добави той.

Ние в ГЕРБ понесохме извънредно тежък удар. По-тежки наказания от тези не мога да си показва, какво да направя, уточни министър председателят.

Ако мислите, че на партията, на групата, на нас ни е хубаво или това е малко, да ѝ свалиш шефа на парламентарната група, на комисиите и да го извадиш от Народното събрание. Нали са дали своят вот два многомандатни изборни региони. Знаете ли какъв брой хора са ми се обадили да кажат не го прави, пази си като Корнелия хората. Когато упрекват някой от Българска социалистическа партия, те излизат и викат: Ние сме единни и застават там. Ти правиш тъкмо противоположното, сподели Борисов.

Това са тежки решения, само че те демонстрират по какъв начин би трябвало да се работи. Има неточност, има и амнистия, ще се потвърди с времето дали са били отговорни или не. уточни Борисов.

Премиерът заяви, че по-късно денем ще заяви кой ще е новият министър на правораздаването. Името ще бъде обявено по-късно, с цел да няма неточности и да не се постанова евакуиране на кандидатурата, изрази се Борисов.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР