Има голяма вероятност магистралният път Видин - София да започне

...
Има голяма вероятност магистралният път Видин - София да започне
Коментари Харесай

Димо Скорчв: Има вероятност строителството на магистралата Видин - София да започне предсрочно

Има огромна възможност магистралният път Видин - София да стартира действително да се строи още при започване на август. Това заяви кметът на Дунавци Димо Скорчев. В момента тече връчването на уведомителните писма за компенсиране на притежателите на парцели по основен път Е-79.
"Със сигурност, в случай че свършим работата, от 1 август доктор Ценков сподели, че може да стартира строителството на автомагистралата. А по стратегия би трябвало да стартира от 1 септември, доколкото аз имам информация. Но доктор Ценков сподели, че в случай че ние си свършим работата в точния момент, от 1 август ще стартира строителството... "
Димо Скорчев добави, че бъдещата автомагистрала ще мине край село Търняне, а от детелината при Синаговци ще има отклоняване за Дунавци.
В Дунавци са образувани два екипа, които персонално посещават притежателите на земя и им предават уведомителните писма. Целта е за малко време да бъдат осъществени административните действия, с цел да може от началото на август да започва строителството.
Припомняме, че инструкции за процедурата по отчуждаване получиха на работна среща през предходната седмица кметове и кметски наместници на обитаемоте места, ситуирани по трасето на бъдещия инфраструктурен план на територията на Община Видин и на Община Грамада. Това са селата Новоселци, Слана бара, Синаговци, Търняне, Жеглица, Ивановци, Срацимир и град Дунавци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР