Има голяма разлика между лотарията и останалите хазартни игри. Всяка

...
Има голяма разлика между лотарията и останалите хазартни игри. Всяка
Коментари Харесай

Директорът на "Националната лотария": Предлагаме по-скоро забавление, отколкото хазарт

Има огромна разлика сред лотарията и останалите хазартни игри. Всяка огромна компания в този бизнес по света ще ви каже, че лотарията е по-скоро развлечение, в сравнение с хазарт. Защото правилото на лотарията е да създадеш едно положително чувство, положително въодушевление и положително очакване. Това споделя в изявление за Medapool изпълнителният шеф на " Националната лотария " Димитър Ганев.

Заедно с Васил Божков, който държи 51% от бизнеса, той е и акционер в нея, като с брат му Милен държат по 22 на 100, а 5 дял има Георги Попов. Интервюто с него е във връзка обява в Medapool от 14 октомври, съгласно която никой държавен орган не управлява каква част от отпечатаните билети са действително продадени, каква част не са продадени и какво става с тях.

Според Ганев това не дава отговор на истината, като досега всички издадени билети са или продадени, или са в комерсиалната мрежа. Нямало унищожени, с изключение на от играта " Под прикритие ", поради проблеми с авторските права.

Директорът на
лотарията отхвърля и да има процедура за приемане със специфични колета на печелившите билети. " Билетите се печатат в най-голямата печатница в света – американската компания " Scientific Games International ". Според техния лиценз те дават отговор за разпределението на облагите при печатането на билетите. Ние нямаме никаква визия какво има в съответния билет ", твърди Димитър Ганев.

Той не се съгласява и с изказванието, че " Национална
лотария " е монополист и работи на пазар без конкуренция, като показва, че има още две лотарийни компании - държавната лотария и " Лотария България ". Ганев обаче не скрива, че ръководената от него компания има пазарен дял от най-малко 95% в нишата " лотарийни билети ".

По думите му приходите от продажби са почти към 300 млн. лева годишно, а за предходната година облагата е почти 100 млн. лева

Димитър Ганев не счита, че стремежът към облага е движещата мощ за купуващите си билети. " Не мисля, че хората са чак толкоз глупави. На гърба на всеки билет сме написали напълно просто нещо – тиража, т.е. какъв брой милиона билета са отпечатани от дадена игра, и броя на облагите. Според мен всеки човек е задоволително образован, с цел да разбере какъв му е шансът да завоюва ", аргументира се той.

И добавя: " Ние сътворяваме на хората доста хубаво чувство с всяка активност в процеса, като задачата е те да се забавляват. Те в никакъв случай няма да си купят отново, в случай че не са изпитали едно готино чувство ".

Коментирайки отделяните пари за реклама, Ганев споделя, че сумата е задоволителна, с цел да работи добре бизнесът, само че " Национална
лотария " не е най-големият рекламодател в страната.

Той показва, че откогато " Национална
лотария " съществува тя е направила 38 души милионери, а от началото на 2019 година те са 8. В отговор на въпрос, Ганев споделя, че дали това са действителни хора е " най-проверяваната тематика ". " Миналата година ни ревизираха три пъти. Непрекъснато ни ревизират. В комисията по хазарта има копие от безусловно всички платежни нареждания, с които са изплащани облаги. Нашият бизнес модел работи, тъй като е положителен, отворен и почтен ", добавя той.

Попитан какво мисли са желанията за ограничение на предлагането на лотарийни билети, каквато концепция имаше някогашният вицепремиер Валери Симеонов, Димитър Ганев споделя, че регулация на обектите за продажба няма на никое място в целия свят. " Това щеше да е неповторимото изобретение на България, че естествен артикул, който се продава безкрайно по целия свят, у нас щеше да се продава на някакви избрани места ", добавя той.

Ганев споделя още, че пазарът в България значително се е наситил и това е повода от година " Национална
лотария " да имаме концесионен контракт за период от 15 години да ръководи националната лотария на Молдова. " Тя е копие на нашата " Национална лотария ". Ние напълно я вършим. Тя започва в края на 2018 година и там сега се случват същите неща, както у нас ", споделя още той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР