Има голяма разлика между данните за населението у нас между

...
Има голяма разлика между данните за населението у нас между
Коментари Харесай

Разминаване в данните: Колко са "мъртвите души" в избирателните списъци?

Има огромна разлика сред данните за популацията у нас сред Национален статистически институт и ГРАО, описа в студиото на „ Тази сутрин” Стоян Георгиев. Според направения разбор има сред половин милион и милион повече гласоподаватели, в сравнение с демонстрират данните на Национален статистически институт. Според тях ние сме под 7 милиона, а ГРАО демонстрира, че сме над 8 300 000.

Снимка: btvnovinite.bg

Остава въпросът какъв брой души се водят по постоянeн и сегашен адрес и дали тези, които са умряли, са извадени от изборните описи.

Снимка: btvnovinite.bg

480 000 души са хората, съгласно ГРАО, които живеят у нас на непрекъснат адрес и би трябвало да са на него.

Снимка: btvnovinite.bg

Този, който печели изборите, нормално ги печели с 1 милион гласа, тези съвсем половин милион, които са неразбираеми, са сериозен въпрос. Т.е. излиза, че има сред половин и 1 милион хора, които се разминават.

Малка извадка в няколко в села ни дава визия какво може да се е случило.

В село Бусинци, Трънско живеят 55 души, съгласно ГРАО. Кметският наместник Валери Захариев ни споделят, че тъкмо 15 са действително живеещите в Бусинци, поименно изредени, плюс 7 котки, безапелационен е кметът. Според Валери Захариев няма " мъртви души ", а останалите 40 до 55 от описите са действителни хора, само че са в Полша, Испания, Перник и София, макар че не престават да се водят в селото.

Снимка: btvnovinite.bg

В близкото село, съгласно описите на ГРАО живеят 11 души. Но откриваме единствено един човек - баба Гърла.

В Студен извор живеят тъкмо 7 поданици, публично се водят 11. Двама са умряли неотдавна и към момента са в описите на ГРАО. Котките тук са доста повече от хората – тъкмо 14.

Снимка: btvnovinite.bg

Така излиза наяве, че има хора в описите, които са умряли или са отвън България. Възможно е администрацията да се бави с актуализацията на данните.

При въпрос към Национален статистически институт за това какъв брой у нас са хората над 110-годишна възраст ни бе отказана информация. Но по закона за достъп до социална информация ще я желаяме.

А един от фрапиращите случаи е този в Кърджали. Там имаме повече хора с непрекъснат адрес, в сравнение с хората, които живеят в региона. Те са над 340 000 души, а тези с сегашен са 169 000, което значи, че множеството хора не живеят там от тези, които са в изборните описи. Може би две трети ги няма там, което е огромно деформиране по отношение на резултатите за изборите в тази област.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР