Има голяма разлика между антигенните тестове и PCR тестовете. Като

...
Има голяма разлика между антигенните тестове и PCR тестовете. Като
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова с важни данни и съвети за PCR и антигенните тестове

Има огромна разлика сред антигенните проби и PCR тестванията. Като златен стандарт се употребяват PCR. Новите антигенни проби са много по-чувствителни и достоверни. Това съобщи пред Българска национална телевизия зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова.

"Антегенните проби няма да се приравнят към PCR, само че е значимо да се признават за позитивен тест ", сподели още тя.

"Не се предлага хората сами да си вършат проби или в случай че ги вършат, то да не им имат цялостно доверие. С навлизането на антигенните проби, от ден на ден хора ще се тестват - не се опасяваме от броя, а от скритите случаи ", разкри проф. Христова.

"Антигенните проби и PCR би трябвало да се вършат откакто се появят признаци, а не незабавно след контакт със инфектиран ", безапелационна бе зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

"При PCR теста се отделя РНК от тестът и да се умножи, която лишава няколко часа ", добави специалистът.

"Нека хората са виновни и не заразяват околните си ", прикани проф. Ива Христова.

"Детските градини би трябвало да останат затворени, тъй като са място за разпространяването на болестта ", отговори специалистът на въпрос дали да се отворят градините след 21 декември.

"Ваксината ще желае време, с цел да може по-широко да се обхване популацията. 30% от хората желаят да се ваксинират незабавно, само че има огромна група, която изчаква да види резултатите от Съединени американски щати и Англия, които към този момент са почнали имунизацията. Желаещите могат да скочат на 50% ", сподели проф. Христова.



"Мисля, че ще задържим плато на инфектирани. Щеше да има пик през януари, в случай че нямаше затегнати ограничения и идна имунизация ", приключи зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР