Има голяма динамика в политическия процес. Вижда се преориентиране на

...
Има голяма динамика в политическия процес. Вижда се преориентиране на
Коментари Харесай

Калоян Паргов: БСП трябва да участва в промяната, която предстои

Има огромна динамичност в политическия развой. Вижда се преориентиране на огромни електорални групи. Изборите на 4 април, колкото бяха лесни за прогнозиране, толкоз се оказаха и изненада. 11 юли е дата за изправителен на Българска социалистическа партия и ние ще създадем всичко допустимо да вземем този изпит. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов по NOVA NEWS.

Според него е значимо какво ще се случи след 11 юли - ще се сформира ли държавно управление, по какъв начин ще бъде формирано то, ще се сформира ли стратегия, по какъв начин това ще се отрази на живота на хората.

" Политиката е комплицирано нещо, в нея няма място за страсти и персонално отношение, нито пък за евтини закачки. Тук приказваме за отговорност. Едва ли самун и представление е най-полезното сега. Сега е необходим диалог за бъдещето ", смята Паргов.

Той изясни, че има чувство за идването на нещо ново, само че партиите на митинга не са напълно негов притежател, тъй като и те имат проблем при фомулирането на бъдещето.

" Има предпочитание да се сложи ново начало след миналия интервал на ръководство, което остави чувство за неправда. Българска социалистическа партия би трябвало да взе участие в смяната, която следва ", уверен е водачът на столичните социалисти.

Председателят на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ в Столичния общински съвет сподели, че в Плана за възобновяване и развиване има заложени средства за удължаването на метрото до кварталите „ Слатина “ и „ Левски “.

Според него планът е нужен и той би трябвало да се развива не на лъчев, а на рингов принцип, както е в огромните столици.

Паргов съобщи, че София е изгубила близо 200 млн. лв. по Оперативна стратегия „ Околна среда “ за финансиране на планове за построяването на канализация и водоснабдяване. „ Аз съм съвносител в СОС на общия отчет за потребностите на столицата във водната сфера и мога да кажа, че са нужни близо 2 милиарда лв. вложения. Те няма по какъв начин да се случат незабавно. Оказа се, че тези 350 млн. лв., за които всички в общинския съвет гласувахме, държавно управление на ГЕРБ не отпусна “, изясни той.

Калоян Паргов счита, че съфинансирането за санирането би било рационално и задоволително, само че би трябвало да се взимат поради особености и изключения. И даде образец, че един възрастен човек с 300 лв. приход не може да взе участие в съфинансирането.

„ Нужен и предел на цените. Може би в идващите стадии на са
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР