Има голям шанс новият коронавирус да се превърне в сезонен,

...
Има голям шанс новият коронавирус да се превърне в сезонен,
Коментари Харесай

От САЩ предупреждават, че коронавирусът може да стане сезонен, в Русия става сериозно

Има огромен късмет новият ковид да се трансформира в сезонен, съобщи американски академик, наблягайки належащата нужда от намиране на ваксина и дейно лекуване, оповестява Агенция Франс Прес.
Антъни Фочи, който управлява проучвания по инфекциозни болести в Националния здравен институт на Съединени американски щати, сподели на брифинг, че вирусът стартира да пуска корени в южното полукълбо, където зимата следва.
" Това, което започваме да виждаме в този момент... в Южна Африка и в страните от южното полукълбо, е че с навлизането в зимния сезон стартират да се появяват случаи. И в случай че в реалност те имат значително разпространяване, неизбежно е, че би трябвало да сме готови за това, че ще има втора вълна . Това изцяло акцентира нуждата да вършим това, което вършим в този момент в създаването на ваксина, да я тестваме бързо и да се опитваме да я изготвим, тъй че да имаме налична ваксина за идващия цикъл ", съобщи той.
Понастоящем има две ваксини, които се тестват върху хора - една в Съединени американски щати и една в Китай - и те могат да бъдат подготвени в порядъка на година, година и половина, написа БГНЕС. Проучват се и лекувания - някои с нови медикаменти и други, с познати, в това число антималарийните хлорохин и хидроксихлорохин.
" Знам, че в този момент ще успеем да се оправим, само че в действителност би трябвало да сме готови за идващ цикъл ", заключи Фочи.
Твърденията на Фочи, които допускат, че вирусът се развива по-добре в по-студено време, в сравнение с при горещи и влажни условия, следват последното китайско проучване - към момента авансово и очакващо партньорска инспекция – което стига до същото умозаключение.
Счита се, че измежду аргументите е фактът, че дихателните капчици остават във въздуха по-дълго при по-студено време и че студеното време отслабва имунитета.
Друга евентуална причина е, че вирусите се разграждат по-бързо върху по-горещи повърхности, евентуално тъй като защитния пласт мазнини, който ги обгръща, изсъхва по-бързо.
Но пониженият % на инфекции не значи, че вирусът е отстранен - Австралия е има съвсем 2 400 доказани случая и 8 смъртни случая, да вземем за пример.
Симптоматика
Повечето умряли и тежкоболни от ковид в Китай са страдали от високо кръвно налягане, демонстрира китайски разбор на статистиката за факторите на риска, свързани с инфекцията.
38% от умрелите са страдали от високо кръвно. Обяснението е, че хипертонията е извънредно публикувана измежду възрастните хора, които са и най-честата жертва на болестта. След кръвното по нараснал риск се подреждат захарният диабет и исхемичната болест на сърцето.
Американската организация за храните и медикаментите към този момент разреши да се употребява кръвна плазма от преболедували COVID-19 за лекуване на пациенти в тежко положение. Методът бе прибавен и в Китай. Плазмата съдържа антитела, които може да оказват помощ за преодоляване на инфекцията.
Ситуацията в Русия
Русия се готви за " взривоопасно " развиване на обстановката с ковид. Това е декларирал професор Малишев, водещ откривател в Научния проучвателен център по епидемиология и микробиология Николай Малишев в ефира на предаването " 60 минути " по телевизионния канал " Русия-1 ".
" Ние се приготвяме за взривно развиване, еднакво на нуклеарна реакция. Отначало видяхме аритметичното повишаване на броя на заболелите, само че в този момент в действителност то е геометрично ", сподели той.
Малишев означи, че през миналия ден в Русия 163 души са били инфектирани с ковид - съвсем три пъти повече хора, в сравнение с ден по-рано. Случаите са към този момент публично 658 .
" Затова във всички територии, в това число в Москва, се приготвят нови лечебни заведения и нови кревати. Те се пробват да ги оборудват в сходство с най-новите условия. И всичко това би трябвало да помогне. Въпросът е, когато започвне това сходно на гърмеж развиване, най-важното е да се обезпечи помощ точно на тези, които се нуждаят от нея ", добави професорът.
Той допусна, че в бъдеще " голям брой хора ще се разболеят и ще се нуждаят от здравна помощ “.
Още: " Италия скоро ще задмине Китай по заболели от ковид, Испания удължи изключителното състояние "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР